Lille dreng hjælper far med hud-mod-hud kontakt til nyfødte søskende

Et helt igennem smukt billede, der viser en lille dreng, som hjælper sin far på den mest utrolige måde.

Sidste år delte den danske familieorganisation ”Forældre og Fødsel” et billede på Facebook af en far og hans lille søn, der øvede hud-mod-hud kontakt for de to nyfødte tvillinger.

Men efter at den Sydafrikanske Facebook-side ”NINO Birth” i sidste uge delte billede igen, hvor teksten til opslaget var oversat til engelsk, fik det sig en lille genfødsels.

Billedet er nemlig blevet delt over 17.000 gange siden, og har fået mange søde og positive kommentarer med på vejen.

-Jeg elsker dette billede af storebror, der hjælpe sin far med omsorg for tvillingerne, står der blandt andet i kommentarfeltet til ”NINO Births” opslag.

En anden bruger, Stephanie Savoie, skriver:

"Jeg elsker dette billede, og jeg ville ønske, at man viste dette, der hvor jeg bor, da min datter blev født. Jeg græd hver gang, jeg kiggede på hende i kuvøsen.

Læs også: 14 skolebørn blodigt såret, efter at muskelhund så rødt og gik bersærk på legeplads

Teksten til billedet forklarer om en revolutionerende/nytænkende svensk metode, hvor babyer på omkring 700 gram er placeret på en forælders nøgne bryst for at opnå hud-mod-hud kontakt i stedet for i en kuvøse

Opslaget blev dengang lavet, fordi en svensk professor ved navn Uwe Ewald gæstede Hvidovre hospital for at fortælle om den revolutionerende praksis,

På opslaget står der blandt andet:

”Uwe Ewald pointerer, at forældrenes bryst er bedre til at regulere temperaturen end en kuvøse. Hud mod hud-kontakten hjælper barnet til at trække vejret bedre. Barnet bliver mere roligt og tager hurtigere på i vægt. Forskning viser, at forældrenes bakterieflora - sammenlignet med hospitalets bakterier - formindsker risikoen for alvorlige infektioner hos disse sarte børn.”

For flere baby historier klik her.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip