Mand går til lægen efter 18 års mavesmerter: Da lægerne opererer ham, bliver de tavse af skam

Emil Ryttergaard

392 uger siden

|

03/01/2017
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Manden led i næsten to årtier af mavesmerter, som skyldtes at lægerne havde ‘glemt’ at tælle udstyret på operationsbordet.

Dagens topnyheder

Det er altid risikabelt at blive opereret.

Når lægerne først griber skalpellen og bryder huden, så er der farer for infektioner, komplikationer og alle slags ulykker, som ikke engang den bedste kirurg er herre over. 

Det er dog ikke altid at det blot naturens luner, der gør operationer farlige, hvilket Ma Van Nhat fandt ud på den helt forkerte måde, skriver Metro.

Den vietnamesiske mand måtte på operationsbordet, da han i 1998 var involveret i et biluheld. Efter operationen levet manden helt fint, men led af stadig større mavesmerter, der til sidst blev for meget for den nu 54-årige mand. 

Da lægerne tog et røntgenbillede, blev årsagen til smerterne dog klare som dug fra solen. 

I mandens tam sad der nemlig en 15 cm lang operationssaks, som lægerne havde glemt i mandens mave - vel at mærke fra mandens operation 18 år tidligere.

Derfor måtte den Ma Van Nhat endnu engang på briksen, for en tre timer lang operation, der en gang for alle skulle få bugt med den uvelkomne saks. 

Denne gang gik operationen langt bedre, og i dag har Ma Van Nhat ingen smerter. 

Det er dog endnu ikke lykkedes de vietnamesiske sundhedsmyndigheder at spore de læger, der dengang fejlopererede manden.