Mand sætter gravid hustru på særlig diæt: Men nægter at spiser det selv

Foto: Shutterstock.

"Er jeg en idiot, når jeg nægter at være en del af min gravide kones diæt," lyder spørgsmålet fra den kommende far.

En 27-årig mand er endt i et dilemma, som han gerne vil høre andres holdninger til.

Læs også

Forfærdelig timing: Mand var ude i haven, da fly tømte toilet i luften

Reddit har han delt sin historie under overskriften: “Er jeg en idiot, når jeg nægter at være en del af min gravide kones diæt?”.

Her vil de fleste nok svare nej. Hvis den gravide kvinde har valgt at spise noget særligt, så er det i sidste ende hendes beslutning, og det behøver hun ikke trække ned over hovedet på andre familiemedlemmer.

Men når historien bag overskriften bliver uddybet, så er sagen en anden. Det er nemlig ikke den gravide, der har valgt diæten. Det er hendes mand.

Kvinden er gravid i femte måned, og det har ikke været fem måneder på en lyserød sky. Derimod har hun haft kraftig kvalme og opkastninger under graviditeten.

Mandens mor er flyttet ind hos parret og hjælper til, forklarer han på Reddit. Derudover er den gravide hustru kommet på en diæt, som manden, der arbejder som ernæringsekspert, synes er en god ide.

“Hun spiser kun grøntsager, ris, fladbrød, linser og curd, en form for ostemasse. Min mor laver mad til hende, der ikke er krydret, da hun ikke kan holde noget nede. Min mor er også meget streng med, at hun ikke spiser for meget olie, slik og fastfood.”

“Jeg laver separat mad indeholdende kød, æg, mælk, krydderier osv. til mig selv og min mor (...) Min kone er træt af, at hun kun kan spise kedelig mad, mens vi spiser krydret mad, der indeholder kød.”

Den gravide kone har derfor fået en ide, som manden ikke er med på.

Foto: Shutterstock.

“Min kone har sagt til mig, at hun gerne vil have mig til at være solidarisk med hende og spise den samme mad som hende. Jeg nægter, fordi jeg foretrækker proteiner fra dyr frem for planteprotein. Jeg fortalte hende dog, at jeg ville stoppe med at spise junkfood og slik,” skriver han. 

“Nu er hun sur på mig og siger, at jeg er egoistisk, da jeg ikke gider at ofre mine madvaner for hende,” forklarer han og runder af med at spørge, om det er ham, der opfører sig som en idiot.

I kommentarfeltet er der mange, der har svært ved at forstå, hvorfor det lige præcis er den sammensætning af mad, han synes, at den gravide kone skal spise.

Formålet med kosten er at hjælpe hende med at tabe væske efter fødslen, lyder svaret fra manden. Han påstår, at det er en kendt indisk metode.

"Normalt giver indere ikke ammende kvinder meget krydret eller sød mad, da det tilsyneladende forhindrer væsketab,” lyder svaret fra den kommende far. 

Men den konklusion er der flere, der stiller spørgsmålstegn ved. 

“Ingen i min familie gør det. Det er helt vildt, at du holder øje med alt, hvad hun spiser" skriver en Reddit-bruger, der kommer fra Indien.

“Jeg arbejder i sundhedsvæsenet i Pakistan. Det er folk som dig, der bliver bandet over blandt sygepersonalet, fordi vi skal bruge timer på at forklare folk, som tror, at deres myter er mere korrekte end fem års viden fra lægeuddannelsen, hvordan det hænger sammen. De er ligeglad med, hvor meget de skader deres gravide koner, fordi 'ammi jee ne kaha tha' (mor sagde det),” skriver en anden. 

Hvad synes du? Er det omsorg, når han udarbejder en særlig kostplan til sin gravide kone? Bør han spise det samme? Eller skal han blande sig udenom? 

Læs også

Kvinde søgte et job: Otte år senere får hun mystisk besked