Mand skærer ræv ud af isblok med motorsav

Emil Ryttergaard

390 uger siden

|

16/01/2017
Viralt
Foto: Privat foto
Foto: Privat foto
Da en lokal mand så, hvad der gemte sig under isen, måtte han vende tilbage dagen efter med en motorsav for at få dyret op ad den frosne sø.

Dagens topnyheder

Is, sne og frost kan ramme mennesker og dyr på utallige måder i den kolde årstid. 

Selvom både dyr og mennesker ved at naturen ikke bliver mindre farlig, når temperaturen falder, så kan uheldet altså komme pludseligt og være fatalt. 

Det var det, da den tyske jæger Franz Stehle gik tur i ved den lokale sø i byen Danube, at han først lagde mærke til noget besynderligt under isen, skriver Independent.com.

Han vendte derfor tilbage dagen efter og med assistance fra sin søn og ved hjælp af en motorsav fik de den massive isblok op ad søen. 

Indeni gemte der sig nemlig en røv, der var faldet i søen en foregående dag, hvor den var druknet, inden søen var frosset til.

- Jeg kunne se ryggen af ræven skinnende igennem isen, og derfor hentede jeg min motorsav og skar ham fri, siger den 61-årige jæger til den tyske avis Bild.  

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

Jægeren satte derefter den frosne isskulptur frem på sin terrasse, da han driver et lille skovhotel i nærheden. 

- Jeg ønskede at vise den frem, så folk husker ikke at bevæge sig ud på isen. Folk bør havde respekt for naturen, siger jægeren. 

Det har fået flere til at betvivle mandens gerninger og motivation, da internettet ikke tror på historien. Flere brugere mener, at Franz Stehle selv står bag den frosne ræv.

- Så ræven brød igennem den tynde is, og fire dage efter så måtte dyret skæres ud af 60 centimeter solid isblok? Noget er ikke rigtigt her, det må være fake, skriver en bruger på de sociale medier. 

En anden mener, at det er et kunstværk af den engelske kunstner Damien Hirst, der ved flere lejligheder har brugt udstoppede dyr i sin kunst, hvor man på det danske museum Arken kan se et af hans værker, hvor to køer står i en montre med formaldehyd.  

Desværre var ræven på ingen måde til at redde, men der var stadigvæk håb for en lille spurv, der var frosset fast til en jernstang nytårsmorgen