Mand vejede mere end 300 kilo - så tog han skeen i den anden hånd, og er i dag uigenkendelig

05/12/2023 11:02

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Zach Muncy (26) vejede engang mere end 300 kilo. Så ændrede han sit liv radikalt og tabte sig mere end 200 kilo. Han vil nu inspirere andre mennesker til at tage en sund livsstil. Men den unge mand lider stadig under følgerne af sin ekstreme fedme den dag i dag.

Mest læste i dag

til en kørestol. Han var allerede blevet opgivet, afslørede den unge amerikaner til Newsweek .

"Alt var imod mig," siger Zach. "Jeg kæmpede med depression og var fysisk ude af stand til at gå mere end et par skridt, det føltes umuligt." En samtale med hans familielæge ændrede alt.

"Min læge fortalte mig, at jeg ville være glad, når jeg blev 25, i betragtning af de mange helbredsproblemer, der blev ved med at dukke op." Det var i 2019, rapporterer Zach. Siden har han fuldstændig ændret sit liv. "Jeg brugte det som motivation til endelig at arbejde på mit mentale og fysiske helbred."

Det, der fulgte, var en fantastisk forvandling. "Jeg vidste, at jeg skulle tage det dag for dag, skridt for skridt. Jeg startede med øvelser på sengekanten," siger han. Så ændrede han sin kost.

"Jeg lavede min egen madplan og indkøbslister med et kaloriemål og lavede måltiderne med hjælp fra min familie og venner."

Efter fire måneder havde den unge mand allerede tabt sig over 30 kilo.

Zach lærte om ernæring og begyndte terapi for at få sin spiseforstyrrelse under kontrol.

I dag er den 26-årige knap til at kende. Zach har endelig lært at elske og acceptere sig selv. Han fandt sit livs kærlighed hos sin kæreste Brianna – den unge kvinde fulgte ham på hans lange rejse. Han vil gerne blive gammel med hende.

Zach ønsker nu at inspirere andre mennesker til at vedtage en sund livsstil. Mere end 400.000 mennesker følger ham på TikTok. Han delte regelmæssigt træningsfremskridt og opmuntrede folk, der var ekstremt overvægtige.

Zach "zachloss" Muncy ønsker at inspirere folk til at vedtage en sund livsstil på TikTok

Men den unge mand lider stadig under konsekvenserne af sit tidligere liv, forklarer Brianna på GoFundMe- platformen . Store hudflapper kaldet fede forklæder hænger fra dens krop. "Zach har kæmpet hårdt for at genvinde sit helbred og liv, samtidig med at han har forsøgt at motivere andre undervejs. Han vil bare have det godt i sin egen hud."

Zach drømmer om at blive opereret for at fjerne de irriterende og grimme hudflapper.

Selvom Zach har en sundhedsforsikring, skal han selv dække omkostningerne, siger Brianna. "Desværre er denne operation ikke dækket af sygesikringen, fordi den betragtes som kosmetisk," siger hun. Proceduren forventes at koste 30.000 amerikanske dollars (27.000 euro).

Nu håber Zach og Brianna på et mirakel. De er taknemmelige for hver donation.