Mor deler foruroligende video af sin baby og advarer andre forældre: Det her er, hvad der sker, når man ikke vaccinerer sine børn

Australske Sandra Tanrikulu og hendes mand burde boble af lykke, fordi de for fire uger siden blev forældre til en lille pige. Men i stedet er de nybagte forældre ødelagte af bekymring over deres datters helbred.

Mandag delte Sandra en skræmmende video på Facebook af sin nyfødte datter, der er indlagt med kighoste på hospitalet, fordi hun er blevet smittet med den alvorlige børnesygdom. Videoen er allerede blevet set tæt på en halv million gange.

Det er forældreparrets håb, at videoen vil få alverdens forældre til at vaccinere deres børn, så sygdomme som kighoste kan holdes nede, fremgår det af morens Facebookopslag.

- Denne video kan støde nogle mennesker, men jeg deler den for at vise, hvor skræmmende og farlig kighoste er for små babyer, siger Sandra Tanrikulu, der døgnet rundt våger over sin datter, på Facebook.

Læs også: Chokeret mor advarer andre forældre: Min datter blev voldsomt forbrændt af at spise denne frugt

Det er ekstremt farligt for nyfødte at blive ramt af kighoste, og de er for små til at blive vaccineret mod luftvejsinfektioner såsom kighoste, der forårsages af bakterien Bordetella pertussis. I danmark indgår beskyttelse mod kighoste i børnevacciner, der gives ved henholdsvis 3-, 5- og 12-måneders-alderen, og igen når barnet bliver fem år.

Det er især de stille perioder ved kighoste, der er farlige, forklarer den ulykkelige mor på Facebook:

- De skræmmende symptomer for babyer er, når de ikke hoster, men lystløst bliver kvalt og bliver blå/lilla af iltmangel. Hvis vi ikke var på hospitalet og overvågede vores baby døgnet rundt, ville resultatet være fatalt. 

Se videoen hvor forældrene forsøger at hjælpe deres datter midt i et ubehageligt kighosteanfald:

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip