Ny forskning: Din hund drømmer om dig om natten

Foto: Shutterstock

Har du også undret dig over, hvad din hund drømmer om, når den bjæffer og ruller rundt i søvne? Måske den drømmer om dig.

Menneskelig søvnforskning har stået på siden tidernes morgen, da det altid har interesseret os, hvad vi drømmer om, samt hvad vores drømme betyder.

Men hvad med dyr? Drømmer de også og i så fald; minder deres drømme om vores? Det spørger People.com om.

Mange mennesker vil sikkert gerne vide, hvad deres kæledyr drømmer om, og i den forbindelse er der faktisk lavet et studie på Harvard Medical School, som har til formål at kaste lys over netop dette emne.

Og især for hund-tilhængere er der interessant nyt.

De fleste hundeejere har sikkert allerede observeret, hvordan deres hund kan bjæffe og 'løbe' i søvne, men din hund drømmer ikke kun om at gnave i kødben og jagte katte.

Én af studiets forskere, Deirdre Barrett, der er klinisk- og evolutionær psykolog ved Harvard University, kan nemlig fortæller, at ligesom vi mennekser fra tid til anden drømmer om vores kæledyr, så er der stor sandsynlighed for, at en hund også drømmer om sin ejer.

Deirdre Barrett forklarer, at man med sikkerhed ved, at de fleste pattedyr har et søvnmønster, der er simultant med menneskers. Både dyr og mennesker bevæger sig i løbet af natten ind i en dyb søvn, hvor hjernen er meget mindre aktiv. Herefter bevæger vi os ind i det søvn-stadie, der kendes som REM (Rapid Eye Movement ). Der er her drømme forekommer for mennesker – og sandsynligvis også for dyr.

Vi mennesker drømmer oftest om de ting, der interesserer os i løbet af dagen – dog mere visuelt og mindre logisk, og ifølge Deirdre Barrett er der ikke nogen grund til at tro, at det forholder sig anderledes med dyr.

For eftersom hunde generelt er ekstremt tæt knyttet til deres menneske-ejer, er det meget sandsyndligt, at din hund drømmer om dit ansigt, din lugt og om at gøre dig glad eller irriteret dig.

 

 

Dagens Gossip