Politiet hylder 9-årige Alexander: Fik øje på unge med kniv og gjorde det helt rigtige

Foto: Københavns Politi

Den kun 9-årige Alexander fik torsdag overrakt et diplom og en dusør af politiet for at handle hurtigt og modigt.

Torsdag var en stor dag for Alexander fra København.

Her modtog den niårige dreng, sammen med 11 andre københavnere, nemlig et diplom, en dusør samt et stort tak fra politiet for at have ydet en særlig indsats.

Det skriver Politiet på sin Facebook-side.

Og den seje dreng har god grund til at være stolt. Det var nemlig i den grad en herodisk indsats, der nu har fået politiet til at belønne Alexander, der har vist sig mere modig og mere handlekraftig end de fleste drenge på hans alder.

Tidligere på året var Alexander nemlig ude og køre med bus i København sammen med sin farmor.

Pludselig fik han øje på en flok drenge, som bar kniv, da de steg på bussen på Nørrebro i København. Hurtigt bad Alexander sin farmor om at ringe til politiet for at fortælle om de bevæbnede drenge og takket være Alexanders hjælp, kunne Københavns Politi kort efter pågribe gruppen og beslaglægge våbenet.

Det var på grund af denne modige gerning, at Alexander torsdag var blevet inviteret på politigården, hvor politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi overrakte en stolt Alexander sit diplom.

Foto: Københavns Politi

Alexander havde både far og farmor med på politigården og fortalte efterfølgende, at diplomet skal op og hænge på væggen derhjemme.

Derudover afslørede han, at dusøren på 1.000 kr. skal bruges til opsparing til et ATV-køretøj, som dem de har på hans fritidshjem.

Politiet uddeler jævnligt diplom og dusør til borgere, der har ydet en særlig indsats. Borgerne indstilles til belønningen af politibetjente, når de har noteret sig en indsats fra borgere, der ligger ud over den almindelige borgerpligt.
  

 

Dagens Gossip