Problemer med hård mave eller hæmorider? Denne skide-skammel bør alle benytte

Denne opfindelse er svaret på rigtig mange toiletbesøgendes bønner.

Adskillige undersøgelser hævder, at op mod hver anden dansker til tider oplever problemer, når vi sidder på toilettet. Og det er måske slet ikke så underligt.

For faktisk så er den vestlige måde at sidde på toilettet på ikke særlig hensigtsmæssig for måden, hvorpå vi kommer af med vores afføring. Det skriver Illustreret Videnskab.

Bevares – de fleste herhjemme vil uden tvivl foretrække at sidde på et klassisk 'dansk' toilet i stedet for de mere eksotiske variationer, man kan oplevet rundt om i verden, men faktisk er det ikke os, der har fat i den lange ende.

For når man – som os vesterlændinge - sidder rankt med og benene på jorden, så klemmes endetarmen sammen og får et knæk, så man må presse ekstra meget for at få afføringen ud. En unødvendighed, der øger risikoen for bl.a. hæmorider og hård mave.

Men fat mod! For nu findes der faktisk er 'værktøj', der gør, at du kan indtage den skovskiderstilling, som du fra naturens side bør bruge, og samtidig stadig sidde behageligt på toilettet.

Et amerikansk firma har nemlig opfundet vidunderet 'Squatty potty', som hjælper os med at sidde rigtig på toilettet.

Når man bruger skamlen trækkes benene nemlig op mod brystet og endetarmen rettes ud, så fæces lettere kan passere.

Og faktisk er det noget om snakken. En israelsk undersøgelse fra 2003 har nemlig vist, at forsøgspersonerne kun skulle bruge 50 sekunder i gennemsnit på at komme af med afføringen, når de sad på hug, hvorimod et siddende toiletbesøg krævede 130 sekunder.

Hvorvidt der stadig er plads til at tage smartphonen eller avisen med på tønden, melder historien ikke noget om. Til gengæld kan du stifte bekendtskab med 'Squatty potty' i denne mildest talt vanvittige reklamevideo.

This Unicorn Changed the Way I Poop - #SquattyPotty

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip