Sådan kan du spare næsten 1000 kroner om måneden på vand og varme med simpelt trick

Foto: Shutterstock

En britisk mor har delt et smart trick, som angiveligt har sparet hende næsten 1000 kroner på en måned.

Opdatering: Vi er blevet gjort opmærksomme på, at det i Danmark anbefales, at sætte temperaturen til 55 grader for vandet, da det ellers kan resultere i legionella.

Tricket går helt simpelt ud på at tjekke indstillingerne på din varmtvandsbeholder, da du måske betaler høje regninger helt uden grund, og det virker, hvis du har en såkaldt kombibeholder, som både står for varmt vand og varme. Det skriver The Sun. Har du ikke en kombibeholder, så virker tricket måske også - læs med i bunden af artiklen. 

Tricket er blevet delt af en mor, som kalder sig JollyHostess, på det britiske forældreforum, Mumsnet, hvor mødre og fædre deler historie fra og tips og tricks til en hverdag som forælder.

Læs også

Stjerne frikendt efter kys af Richard Gere

Den britiske mors fif kommer i kølvandet på, at også briterne har oplevet ekstremt store stigninger i priserne på el, vand, varme og gas - ligesom mange har herhjemme.

Ifølge Børsen er elregninger i Danmark således steget med mere end 50% på årsbasis, og i Storbritannien er 1 ud af 10 familier på randen til fallit på grund af stigende priser på blandt andet gas, da nogle britiske familier er nødt til at bruge 50 procent af deres ugentlige budget på el, vand, varme og gas.

Mange familier er derfor på desperat udkig efter muligheder for at spare penge på regningerne, og én mor har altså delt et smart trick, som har sparet hende næsten 1000 kroner på én måned, fordi hun håber, at det også kan hjælpe andre med at spare. 

"Du ved det måske allerede, i så fald kan du ignorere det og gå videre," starter hun opslaget og fortsætter med at beskrive sit smarte trick: 

"Du kan bruge mindre [...] ved at tjekke dine indstillinger på din varmtvandsbeholder. Min var sat på 80 grader som standard, hvilket betød, at jeg brugte store mængder [penge] på at varme vand op, som senere skulle køles ned med koldt vand."

Den britiske mor forklarer videre, at hun fik et tip fra sit energiselskab, Octopus Energy, i forbindelse med deres 'Winter workout', hvor de anbefalede, at deres kunder ændrede på varmtvandsbeholderens standardindstillinger. 

Fremfor at have den stående på 80 grader, forklarede hun, at temperaturen skulle indstilles på henholdsvis 50 grader for vand og 55 grader for varme. Gør man det, kan man ifølge hende spare næsten 1000 kroner om måneden, og hun forklarer således, at hun har sparet £95 (845 kroner) på cirka en måned ved at lave denne lille ændring. 

Octopus Energy beskriver på deres hjemmeside, at deres 'Winter workout' er et projekt, hvor de forsøger at hjælpe deres kunder med at spare på gas - både for miljøet og pengepungens skyld. 

"[...] Efter en måned ser de [deltagerne] store resultater: To tredjedele af 'Workout'-kunder bruger mindre gas, og disse har sparet 12 procent i forhold til deres gennemsnitlige regning. Tilsammen har de sparet 5,8 millioner kilogram CO2 [...]," skriver virksomheder om projektet på deres hjemmeside. 

En besked som varmer i tider som disse, hvor varmeregningen er højere end nogensinde før. Det kan derfor være en god ide, at besøge deres hjemmeside her, hvor mange kan finde tips og tricks til at spare penge, og desuden finde fremgangsmåden til samme løsning som 'JollyHostess', hvis man ikke har en kombibeholder.

Læs også

Fisk i førersædet: Forskere lærer guldfisk at køre robotbil på land

 

 

 

 

Dagens Gossip