Skadet hest sendt i manegen hos Cirkus Dannebrog: Det var en fejl

Det har skabt stor virak på sociale medier, at en video optaget under en af Cirkus Dannebrogs forestillinger, tydeligt viser en halt hest i manegen.

Det skriver tv2.dk.

I videoen ser man en flok heste galoperer rundt i manegen, og en af de heste halter, hvilket har bragt sindene i kog.

Flere brugere raser over, at hesten overhovedet er med i forestillingen. Heller ikke Dyrenes Beskyttelse og en dyrlæge, mener, at hesten skulle have været med.

- Jeg synes, det er bekymrende, at man kan lade en så tydeligt halt hest optræde, og at man ikke vælger at tage den ud. Artisten og folk omkring cirkusset kender noget til heste, og man skal ikke vide ret meget om heste for at kunne se, at det er grelt, siger Yvonne Johansen, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse til tv2.dk.

Læs også: Efter et helt liv i smerter: Nu er disse 33 cirkusløver fløjet hjem til Afrika igen

Hun har været ude og tilse hesten, efter Dyrenes Beskyttelse havde fået tilsendt videoen af den haltende hest.

Det viste sig ved nærmere undersøgelser af hesten, at den både havde en sten i hoven, ligesom man fandt en hovbyld.

Den blev efterfølgen skåret ud af dyrelægen Kiwa Riis-Olesen, og hesten ser nu ud til at komme sig uden mén.
Cirkus Dannebrog lægger sig fladt ned og indrømmer over for tv2.dk, at hesten aldrig burde have været sendt i manegen, mens den haltede.

- Den skulle aldrig have været med i forestillingen. Men ham, der har hestene, havde ganske enkelt ikke opdaget, at hesten haltede. Vi ved ikke, hvor hesten har fået stenen op i hoven, men det kan have været inde i manegen. Og desværre blev det i første omgang ikke opdaget, at stenen ikke var hestens eneste problem, siger Katja Enoch, som er kasse- og reklamechef i Cirkus Dannebrog.

Du kan se videoen af den halte hest her.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip