Sørgende far besøgte sønnens mindesmærke i al hemmelighed i 13 år - indtil en millionær efterlod en seddel

Foto: Privat

Faderen var bange for, at ejerne af marken ville fjerne mindesmærket. Derfor besøgte han det kun om natten. En dag fandt han en seddel ved sønnens mindeplads. Den ændrede alt.

I årevis var manden bag et mindesmærke i vejkanten ved en mark i Richmond, Californien, et mysterium.

Ingen vidste, hvad årsagen var til det lille sted – og heller ikke, hvem det var til ære for. Det var lige indtil, at der blev kastet lys over sagen. Det skriver amerikanske NBC News.

Der blev lagt blomster på stedet, stillet statuer af engle og opsat soldrevne lamper langs med hegnet ved et område, som var ejet af et energifirma.

Læs også

Danske læger: Højt smittetal er ligegyldigt

"Vi så, at det blev vedligeholdt, men aldrig hvem der gjorde det," siger direktør i firmaet Chevron, der ejer jordstykket, som grænser op til.

Egentlig havde virksomheden besluttet at lade mindesmærket være. Men sidste år skulle området have en overhaling. Derfor besluttede man sig for at lægge en seddel ved mindesmærket, hvor man bad personen, der varetog det, om at tage kontakt.

Det fik Ray Olson til at træde frem af skyggerne. Han afslørede, at mindesmærket var til ære for hans søn, der som 22-årig blev dræbt af en spritbilist på stedet.

Den loyale far passede stedet om natten, så ingen ville opdage ham. Han frygtede, at det en dag ville blive fjernet og gik ud fra, at det var derfor, Chevron skrev til ham.

Men virksomheden havde helt andre planer.

Sammen med formanden for nabolagets forening gik de i gang med at rejse et mere permanent mindesmærke. Det fik både en bænk og et billede af Ray Olsons søn og blev placeret i en nærliggende park.

Derefter sagde de til faderen, at han nu havde fået et permanent sted at ære sønnen, og at han ikke længere behøvede luske rundt om natten.

"Det viser, at folk stadig bekymrer sig om andre. Der er håb for verden," siger Ray Olson.

Se videoen nedenfor.

 

Læs også

Sangerinde tissede fan i ansigtet: Nu risikerer hun fængsel