Stjernerytter og medaljevinder trækker sig fra OL i Rio for at redde sin hest

Den hollandske stjernerytter Adelinde Cornelissen fik både en medajle af sølv og bronze ved de olympiske lege i London for fire år siden, men hun må kigge langt efter ædelmetallet til de i igangværende sommerlege i Brasilien.

Dressurrytteren har valgt at trække sig fra OL i Rio for at redde sin elskede hest. Det skriver hestesportssiden Horse & Country.

I flere år har den ambitiøse rytter knoklet benhårdt, så hun og hesten Parzival var godt rustet til at blande sig i den brasilianske medaljekamp.

- De første par dage i Rio gik planmæssigt. En afslappet flyvning, gode stalde, gode træninger. Parzival følte sig glad og klar, skriver Adelinde Cornelissen i en opdatering på Facebook.

Desværre tog forberedelserne en uheldig drejning, da et giftigt insekt bed konkurrencehesten på hovedet.

Læs også: Heste-elsker køber mishandlet hest for 300 kroner for at give hende chancen for et nyt liv

Hestehovedet svulmede op, og med voldsom fart steg dyrets kropstemperatur.

Dyrlæger kæmpede en febrilsk kamp for at nedbringe feberen, og efter et par timer lod Parzival til at være i bedring. Feberen og hævelsen var på retur.

- Parzivals helbred er vigtigere end noget andet på denne jord, skriver Adelinde Cornelissen, der forgæves forsøgte at få arrangørerne til at ændre datoen for hestens første dyst ved legene.

Heldigvis fik Parzival det bedre, og da Adelinde Cornelissen ikke ville skuffe sine holdkammerater var hun klar til at stille op i den første konkurrence.

Men da hun red ud til legenes ridestadion, følte hun, at noget var galt.

- Jeg følte, at han allerede gav sit yderste. Jeg ved, at han er en kriger, der aldrig giver op, men jeg gav op for at beskytte ham. Min kammerat, min ven, hesten, der har givet alt for mig hele sit liv fortjerner ikke det her... Så jeg vinkede og forlod stadion, skriver Adelinde Cornelissen. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip