Teenager finder 7,44 karats diamant i park

Nils Würtzenfeld

383 uger siden

|

17/03/2017
En 14-årig dreng gjorde et utroligt fund, da han pludselig så en ’brun sten’ i en lille bæk.

Dagens topnyheder

Da amerikanske Kalel Langford i lørdags var på besøg i nationalparken Arkansas Crater of Diamonds park i Arkansas, USA, faldt han pludselig over noget, der lå i en lille bæk i parkens sydlige ende.

Den 14-årige dreng bøjede sig ned, og op fra vandet samlede han en lille, brun sten. Det skriver Myfox8.com.

- Vi havde kun været i parken i omkring 30 minutter, da han fandt den, fortæller drengens far, Craig Langford, der var sammen med sin søn i nationalparken.

Den brune sten viste sig dog at være alt anden end en sten. I virkeligheden havde den 14-årige dreng nemlig fundet en diamant.

- Dens farve var så mørk, så vi ikke var sikre på, om det var en diamant, men vi vidste, at vi blev nødt til at undersøge det, forklarer faderen.

Privatfoto

Efterfølgende fik far og søn dog bekræftet, at den lille, brune klump ikke blot var en diamant, men at den også var et utrolig sjældent fund.

De fleste diamanter, der findes, er ret små (1 karat eller mindre), men den brune diamant viste sig siden at være på hele 7,44 karat.

- Kalels diamant er på størrelse med en bønne, og den er meget mørkebrun – ligesom kaffe. Samlet set har den et mat udseende og er formet lidt ligesom en pude eller en drage, lyder det.

Arkansas Crater of Diamonds park er - som navnet antyder – en nationalpark, hvor der gemmer sig mange diamanter i jorden. Derfor betaler adskillige turister hvert år for at besøge parken i håb om at gøre et stort diamantfund.

Siden parken åbnede for offentligheden i 1972, er der blevet fundet intet mindre end 75.000 diamanter på området. De fleste af disse har dog været meget små.

Kalel Langfords fund er derimod det syvende største diamantfund, der er blevet gjort i parken siden 1972. 

Den allerstørste diamant, der er blevet fundet i området – og samtidig den største diamant nogensinde fundet i USA – blev opdaget i 1924. Den var på vanvittige 40,23 karat.

Foto: Arkansas Carter of Diamonds

Hvorvidt Kalel Langford har tænkt sig at beholde sin diamant, er op til den 14-årige selv, men ønsker han at videresælge fundet, skal køberne nok stå i kø.

I 2013 fandt en ligeledes 14-årige teenager en 3,85 karats diamant, som efterfølgende blev solgt for knap 140.000 kroner.