Personlige papirer afslørede skraldesvin: Nu skal han rydde op i skoven

Nils Würtzenfeld

383 uger siden

|

16/03/2017
112
Foto: Mette Handberg
Foto: Mette Handberg
En kvinde faldt tirsdag over en stor bunke skrald, der var blevet efterladt i en skov i Sorø. Gerningsmanden havde dog overset en enkelt lille detalje.

Dagens topnyheder

Det var et både sørgeligt og frustrerende syn, der tirsdag eftermiddag ved 16-tiden mødte Mette Handberg fra Sorø, da hun gik tur med sine hunde i skoven ved Parnasvej i Sorø.

For mellem skovens træer lå en stor bunke affald og dagrenovation skødesløst smidt i skovbunden.

I stedet for at være endt på genbrugsstationen, var affaldet blevet dumpet i skoven, hvilket i den grad ærgrer Mette Handberg.

- Jeg blev bare så træt af det. Det er smadder frustrerende, det synes jeg, forklarer hun til SN.dk.

Mette Handberg går jævnligt tur med sine hunde i skoven, og det er ikke første gang, hun oplever, at der er blevet læsset personligt affald af i området.

Sådan så den store skraldebunke ud. Foto: Mette Handberg

- Det er et sted, hvor man lige kan bakke ind og smide affaldet ud. Men det har krævet en vis frækhed at gøre det, for det var ret meget affald, der lå derude i går, forklarer Mette Handberg, der dog ikke nåede at politianmelde skraldebunken.

Det skulle nemlig viste sig, at andre af skovens besøgende allerede tidligere på dagen havde informeret politiet om skovsvineriet, og før tirsdagen var omme, var skraldebunkens ejer blevet stillet til ansvar. Det oplyser Mette Handberg til Dagens.dk.

For selvom det under normale omstændigheder kan være svært at finde frem til synderen i sådan én sag, så havde tirsdagens skovsvin glemt en væsentlig detalje.

I bunken af skrald lå der nemlig efterladt en række personlige papirer, der tjente som glimrende spor for politiet. Det oplyser vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Af samme grund kunne politiet hurtigt finde frem til indehaveren af skraldet, der viste sig at være en 39-årig mand fra København.

Han forklarede overfor politiet, at han var flyttet, og at en bekendt havde kørt affaldet væk for ham, men på trods af undskyldningen er manden nu blevet tvunget til selv at rydde alt skraldet op igen. Det gik manden med til.

Udover oprydningstjansen risikerer han oveni at modtage en bøde.