Undersøgelse: Derfor skal du opsøge din gamle flamme

Kærligheden er svær at bryde, selvom der er gået mange år.

Store oplevelser med kærlighed sidder altid dybt i en, og selvom det ofte ender i brud, går en del mennesker stadig rundt mange år efter og tænker på de personer, de havde stærke følelser for og tænker 'hvad nu hvis'. 

Men en ny undersøgelse konkluderer, at det muligvis kan være en god ide at opsøge sin gamle flamme igen, selvom det er mange år siden, skriver Psychology Today. 

Den amerikanske forsker og forfatter, Nancy Kalish, har specialiseret sig i fænomenet 'lost love' og hun har interviewet en række personer, der har opsøgt deres gamle flamme mindts fem år efter bruddet. Det opsigtsvækkende resultat af undersøgelsen blev, at 80 procent af personerne havde giftet sig med deres gamle flamme. 

Ifølge Nancy Kalish skal der dog være en række forudsætninger, for at det vil blive et succesfyldt møde, med sin gamle flamme. Ifølge hende er det:

I var unge, da i var sammen første gang

De mest succesfulde genforeninger sker, når personerne var under 22, da de mødtes. 

Bruddet var på grund af omstændigheder, og ikke et dårligt forhold

Nancy Kalish undersøgelse viste, at den mest gennemgående årsag til, at parrene havde brudt var, at forældrene var modstandere af forholdet. Andre årsager var flytninger, at parrene startede på forskellige skoler eller at de var for unge til at blive sammen

Af de par der havde fundet sammen igen, var der ingen af dem, der oprindeligt var gået fra hinanden, fordi de ikke kunne komme overens. - Personligheder ændrer sig ikke, så hvis personen ikke var god dengang, så er vedkommende det heller ikke nu, forklarer Nancy Kalish. 

I har været væk fra hinanden i 10 år eller længere

Undersøgelsen så kun på par, der havde været væk fra hinanden i mindst fem år, men Nancy Kalish konkluderede, at de mest succesfulde par, var dem der havde været adskilt i mere end 10 år. En forklaring på den lande periode kan være, at dem der ikke havde været adskilt særlig længe, stadig var for unge til at forholdet kunne fungere. 

Din gamle flamme var meget særlig for dig

De par der blev genforenet med succes havde alle følelsen af, at den gamle kærlighed var noget helt særligt. I senere forhold til andre, ville de sammenligne dem med den helt særlige tid, de havde med deres gamle flamme, og vurdere alting i et negativt lys i sammenligning med.  Personerne havde ofte gemt på en række ting fra forholdet som breve, koncertbilletter og billeder. 

Kemien opstår så snart i mødes

Selvom et møde med den gamle flamme ikke altid ender i et nyt forhold med det samme, så er det afgørende, at kemien er der med det samme. En af personerne i undersøgelsen forklarede det sådan:

- Min søn spurgte for nylig, hvor lang tid det tog, før jeg vidste, at han var den rigtige. Jeg tænkte lidt over det og svarede '10 minutter'.

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip