Kvinde er dybt chokeret, da hun kommer indenfor hos ældre nabo: 'Hun havde ikke været i bad i 13 år'

Foto: Lucy Ashen / Facebook.

En ældre kvinde med psykiske problemer levede alene i en beskidt lejlighed. Da hendes yngre nabo omsider fik overbevist den ældre dame om at lade hende komme indenfor, blev hun chokeret over at se, hvor galt det stod til. Og så trak hun i arbejdstøjet.

39-årige Lucy Ashen har boet i sin lejlighed i London i mere end 20 år, og hun vidste derfor, at hendes ældre nabo ikke havde nogen til at hjælpe sig med de huslige pligter. Hun forsøgte af den grund igen og igen at få den ensomme kvinde til at lade hende komme indenfor, så hun kunne se på tingenes tilstand - og måske hjælpe, hvis det var nødvendigt.

Men Lucy Ashen blev afvist hver gang. Nabokvinden havde psykiske problemer og levede et totalt isoleret liv, og det havde hun ikke tænkt sig at ændre på, skriver Littlethings.

En dag blev hun alligevel inviteret indenfor. Hun havde vundet den ældre dames tillid ved ikke at give op.

- Det, jeg så, da hun endelig lod mig komme ind, vil jeg aldrig glemme, fortæller den 39-årige mor til tre på Facebook.

Den ældre kvindes køleskab var mørkt af mug og gamle madrester. Sofaen var revet op. Hendes seng var ødelagt, og der var møgbeskidt overalt i den lille etværelses lejlighed. 

Artiklen fortsætter under billederne.

 

 

 

 

Nabokvinden havde levet i usle omgivelser i årevis. Der var ingen mad i køleskabet, og skidt dækkede hver en overflade i hjemmet. 

Kvinden fortalte endda, at hun ikke havde været i bad i 13 år. 

Uden at tøve gik Lucy Ashen og hendes 14-årige datter straks i gang med at rydde op og gøre rent. De besluttede sig for at give deres nabos hjem en komplet makeover. Hun forklarede situationen på Facebook, og fik på den måde doneret nye møbler og andre nødvendigheder. Alle hjalp til. 

Det færdige resultat taler for sig selv.

Artiklen fortsætter under billederne.

 

 

 

Lucy Ashen fortæller, at det tog hende mere end 60 timer at gøre lejligheden beboelig. Og hun er stadig i fuld gang med arbejdet. Takket være folks donationer, har den ældre kvinde nu alt, hun kunne drømme om og have brug for. 

Ashen sørger i dag for, at kvinden får mad tre gange om dagen, hun holder hende med selskab, og hun hjælper sågar med at bade hende. Hun frotæller på Facebook, at kvinden er blevet mere udadvendt og er begyndt at synge og danse. 

- Men denne historie er større end mig, der har gjort noget godt for hende. Det handler om psykisk sygdom og at passe på vores ældre. Der må være tusinder flere som hende, der er ensomme, sulte og ikke kan passe på sig selv, men som ikke ved, hvordan de skal få hjælp, hvilket er hjerteskærende, siger Lucy Ashen.

Her er hun med sin 14-årige datter, som var med til at gøre lejligheden fin:

Se Lucy Ashens indsamlingsside her

 

Dagens Gossip