Ung pige spørger sin far, om hun må fjerne sin hijab - nu spredes hans svar som en steppebrand

Privatfoto

Da en 17-årig pige blev offer for racistiske anklager, tog hun sagen i egen hånd for at modbevise en udbredt fordom. Siden er den unge kvinde blevet hyldet på nettet.

Da 17-årige Lamyaa for nylig deltog i en gruppechat på sociale medier, blev hun pludselig offer for en række racistiske og fordomsfulde anklager.

Lamyaa, der til daglig går i gymnasiet i staten Pennsylvania i USA, er nemlig muslim og bærer hijab. Dette skulle hun høre for, da en af hendes venner en dag havde startet en gruppechat, hvori deltagerne chattede om USA's præsident Donald Trump. Det skriver Buzzfeed.com.

Undervejs udtrykte Lamyaa sig kritisk over for Donald Trump og hans politik, og det fik pludselig én af deltagerne i chatten til at kritisere Lamyaa i stærke og nedladende vendinger.

- Stop med at forsvare Islam, din kælling! Hold kæft! Du kan ikke tage dit tørklæde af - hvis du gjorde, ville din far give dig tæsk, lød det blandt andet fra en person i chatten.

Privatfoto

Privatfoto

I stedet for at blive rasende og eskalere skænderiet med ligeledes nedladende ord, valgte Lamyaa en helt anden tilgang.

Hun sendte nemlig en sms til sin far.

I en besked til faderen, der bor i Saudi Arabien, skrev Lamyaa følgende:

- Far, jeg skal fortælle dig noget. Jeg ønsker at tage min hijab af.

Privatfoto

Herefter ventede Lamyaa på svar fra den far, som hun havde fået at vide, ville tæske hende for dette ønske.

I stedet fik datteren dog denne besked retur:

- Min kære. Det er ikke en beslutning, jeg bør træffe. Det er ikke en beslutning, som nogen mand bør træffe. Hvis det er det, du føler, du vil, så gør det. Jeg støtter dig lige meget hvad.

Privatfoto

Privatfoto

Efterfølgende delte Lamyaa sin fars rørende og støttende svar for at gøre den fordom, hun fik smidt i hovedet, til skamme.

Sms-korrespondancen blev delt på Twitter, hvor Lamyaa ønskede at ’gøre op med det billede, som mange af jer har om islam’.

Hun forklarede senere, at hun aldrig havde haft planer om, at fjerne sin hijab - kun at vise, at det, modsat manges fordomme, er en mulighed for mange muslimske kvinder.

- Ja, mange kvinder tvinges til at bære hijab, og det er forfærdeligt, og det har jeg personligt understreget masser gange. Den undertrykkelse er dog ikke, hvad en hijab symboliserer. Det er ikke derfor, jeg går med den. Jeg har personligt valgt at gå med hijab – for mig selv og for Gud, lyder det fra Lamyaa, der forklarer, at hun føler på andre kvinders vegne.

Læs også

Frygtløs mand rækker armen ind i jordhule - selvom han VED hvad der gemmer sig

- Jeg kan ikke tale for alle kvinder. Jeg kan ikke repræsentere andre end mig selv, men jeg vil altid forsvare andre, og det smerter mit hjerte at vide, at ikke alle kvinder, selv må bestemme, hvad de gør med deres egen krop, siger hun til Buzzfeed.

Siden er Lamyaas opslag og hendes samtale med faderen blevet hyldet mange steder på nettet, hvor den unge kvinde har mødt opbakning for at turde at sige fra overfor racisme på en saglig og fredelig måde.

Læs også om, hvorfor du straks skal gå igen - og ringe til politiet - hvis du ser denne krog på et offentligt toilet.

 

Dagens Gossip