Veganere kræver navn på rundkørsel ændret: Det er 'stødende'

Skrevet af redaktion

27/01/2024
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
De kræver, at navnet på en velkendt rundkørsel bliver ændret, fordi de mener, at det er 'stødende'.

Mest læste i dag

Veganere kræver, at den kendte Pork Pie-rundkørsel i Leicester får ændret sit navn. De mener nemlig, at det nuværende navn er for 'stødende'.

Vartegnet i East Midlands, som faktisk er opkaldt efter et bibliotek, ligner den kendte tærte set oppefra, og det har fået veganske aktivister til at kræve, at rundkørslens navn bliver ændret.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) har skrevet til Sir Peter Soulsby, der er borgmesteren i Leicester, da de mener, at det, at navnet ændres til 'Vegan Pie Roundabout' ville 'inspirere offentligheden til at træffe sundere madvalg' og at 'forhindre at dyr lider'.

Det skriver LADbible.

I brevet citerer dyrerettighedsorganisationen en undersøgelse, der har vist, at en tredjedel af alle personer over 18 år i området er overvægtige, hvilket det er steget til fra under en fjerdedel i løbet af blot fem år.

"Da nylige rapporter har vist, at Leicestershire har nogle af de højeste fedmeprocenter i Storbritannien, har der aldrig været et bedre tidspunkt at stoppe med at gå i ring, og tage en bid af Leicesters farlige fedmekrise," skriver PETA.

"At spise kød, herunder tærter lavet af grise, er særligt forbundet med tyktarmskræft, prostatakræft, brystkræft, lymfom og mavekræft."

"Fødevarer, der stammer fra dyr, indeholder mange stoffer, der direkte kan øge risikoen for kræft, såsom hæm, nitrater, nitritter, heterocykliske aminer og polycykliske aminer."

"Veganere er mindre tilbøjelige end kødspisere til at lide af hjertesygdomme, slagtilfælde, diabetes, kræft og fedme. Plantetærter er fremtiden, Leicester!"

Organisationen hævder endvidere, at det ville være passende at kalde vejfunktionen 'vegansk', da betegnelsen for en plantebaseret kost blev opfundet i Leicester.

"Da ordet 'veganer' blev opfundet i Leicester af Donald Watson i 1944, ville en ændring af navnet på denne travle rundkørsel også være en fantastisk måde at fejre byens veganske og tærteelskende arv på," lyder det.

Det er dog ikke alle, der mener, at det er den rette beslutning at ændre navn på rundkørslen. Det er der flere personer, der har givet udtryk for på de sociale medier.

"Har lige læst en overskrift. Veganere kræver, at en rundkørsel kaldet Pork Pie omdøbes. Verden er blevet gal," lyder det fra en person.

"Jeg anede ikke, at Leicester havde en Pork Pie-rundkørsel! Hvor fabelagtigt. Den skal forsvares for enhver pris," skriver en anden.

Sir Peter Soulsby, som modtog brevet, fortalte Metro: "Det er en sjov og ret smart måde at gøre opmærksom på sig selv og deres sag - men der er ingen måde, vi kunne ændre det navn, folk har givet til biblioteket og rundkørslen ved siden af det."

"Det har været kendt lokalt som Pork Pie Library, siden det blev bygget i 1930'erne, takket være dets karakteristiske cirkulære form. Enhver snak om at skifte navn er bare en tærte i himlen."