Weekendkagen over dem alle: Banankage med chokolade og kokosknas

Skrevet af Sabine Murati

05/03/2016
Har du et par modne bananer, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til? Det her er muligvis den bedste løsning på "problemet" overhovedet.

Dagens topnyheder

Har du et par modne bananer, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til? Så prøv denne super lækre (og nemme!) banankage tykt lag chokolade og sprødt kokosknas:

Banankagen har en meget blød og svampet konsisten og smager allerbedst, når den har været en tur i køleskabet og har fået lov til at sætte sig.

I opskriften har jeg brugt hvidt mandelsmør (lavet på blancherede mandler), men du kan også bruge almindeligt mandelsmør, cashewsmør eller peanutbutter. 

Hvis du bruger peanutbutter kan kagen evt. toppes med hakkede peanuts i stedet for kokoschips.

Til 1 brødform skal du bruge:

4 meget modne bananer
225g mandelsmør
2 æg
Kornene af 2 vanillestænger
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. havsalt
200g chokolade
50g kokoschips

Skræl bananerne og pisk dem sammen til en blød mos.

Skrab kornene ud af vanillestængerne.

Tilsæt mandelsmør, æg, vanillekorn, kanel og salt og pisk ingredienserne sammen til en klumpfri dej.

Hæld dejen op i en bagepapirsbeklædt brødform og bag banankagen i en forvarmet ovn på 160C i ca. 90 minutter.

Tag kagen ud af ovnen.

Smelt chokoladen over meget lav varme i en gryde eller over vandbad.

Hæld den smeltede chokolade over banankagen og fordel dej jævnt med en dejskraber.

Drys med kokoschips og stil kagen på køl indtil chokoladen er stivnet og kagen har sat sig - det giver den bedste konsistens.

Nyd kagen til en god kop te eller kaffe. 

Eventuelle rester af banankage kan holde sig i en lukket beholder på køl i 3-5 dage.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på mypaleopantry.com

Læs også: Sådan laver du din egen mandelmælk