Mor er træt af at sønnen hele tiden afbryder hende - så lærer hun dette simple trick

Det er forbavsende let!

Alle forældre ved, at det kan være svært at have en almindelig samtale med en anden voksen, da børn har en veludviklet sans for at afbryde voksensnak.

Sætninger som 'mor, mor, mor' og 'far, kig her' er noget, der kan sætte en kæp i hjulet på enhver god snak, men du er ikke en dårlig forælder, hvis dit barn afbryder dine samtaler med din partner eller en anden voksen. 

Ifølge Health Day vil de små guldklumper have en tendens til at afbryde, hvis de vokser op i et snakkesaligt hjem – og ofte er der tale om en spontan afbrydelse, da barnet er så begejstret over noget, at du bare skal høre det.

Det amerikanske medie forklarer, at det kan være svært at opdrage børn til at forstå, at de skal vente med at stille et spørgsmål til en passsende tidspunkt i en samtale.

Læs også: Spiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

Men Kirsten Berger, der er ekspert i børneadfærd, påstår, at hun med en simpelt trick ikke længere bliver afbrudt af sin søn.

I en video, der kan ses under artiklen her, beskriver hun de fire forskellige trin i processen til at få færre afbrydelser.

1. Dit barn vil lægge en hånd på din krop – nok på skulderen, hånden eller armen - når han eller hun føler et behov for at tale med dig, mens du er midt i en samtale med en anden person.

2. Du skal placere din hånd på dit barns hånd, så barnet ved, at du er klar over, at han/hun har brug for din opmærksomhed.

Læs også: Se det vilde klip: Natascha Linea føder på sin sofa

3. Kom med en høflig undskyldning, når du eller den anden person er færdige med at tale, før du retter din opmærksomhed mod barnet.

Child Development Institute anbefaler en gradvis og langsom stigning af den tid, du bruger på at reagere på barnets berøring – dermed lærer dit barn at vente tålmodigt, lyder forklaringen.

4. Ros dit barn for at vente. Spørg nu om, hvad de vil sige eller vise dig.

Ifølge Kirsten Berger tager det kun få dage at mestre teknikken, da barnet hurtigt vil tilpasse sig metoden.

Læs også: Ny farlig leg spredes mellem børn og unge på nettet

Se videoen her:

Teaching Your Child To Stop Interrupting: M4 #1

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip

Dagens TV