Advarsel fra politiet: Lad være med at dele video fra New Zealand

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Politiet er ude med en stor advarsel, hvor de advarer folk om IKKE at dele den video, der er blevet lagt på de sociale medier efter terrorangrebet i New Zealand. Det kan nemlig blive straffet.

I dag kunne vi vågne op til en frygtelig nyhed fra New Zealand. Et nyt terrorangreb har fundet sted, og denne gang er det mod to moskeer i byen Christchurch i New Zealand. Hele 49 mennesker er indtil videre meldt dræbte, mens yderligere 20 personer er alvorligt kommet til skade.

Ganske kort efter angrebet blev en video delt på Facebook, og det forventes at være bagmændene bag skyderiet der står bag videoen. Videoen er blevet delt vidt og bred, så den nu også florere i Facebook-feedet hos folk i Danmark, og nu advarer politiet på det kraftigste om IKKE at dele videoen.

Det vil nemlig ikke blot være krænkende for de efterladte, men det kan også være strafbart.

”Lad være med at dele videoen. Det er utroligt krænkende for de efterladte og kan i visse tilfælde være strafbart, at dele den form for materiale. Samtidig er det en voldsom oplevelse både at se og modtage den slags videoer, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for en selv,” fortæller Mikael Wern, der er politiinspektør ved National Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Folk er blevet siget for at dele Marokko-video

Politiet henviser senest til drabsvideoen fra Marokko, der ligeledes blev delt på de sociale medier. Her har politiet allerede sigtet flere personer under den hjemmel, at de deler noget, der vedrører andres private forhold, samt enkelte er blevet sigtet for at billige terrorisme.

Det er altså mere eller mindre de samme sigtelser, man kan blive udsat for, hvis man deler videoen fra terrorangrebet i New Zealand. Derfor bliver man på det kraftigste opfordret til IKKE at dele videoen, og hvis man ser den i sit Facebook-feed, bør man klikke på de tre små prikker i højre hjørne og derefter klikke på ”Giv feedback på dette opslag” – Der er der nemlig mulighed for at anmelde videoen.

Læs også

Dansk kvinde anholdt – Mistænkes for at være IS-kriger

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip