Dansk kvinde anholdt – Mistænkes for at være IS-kriger

De tyrkiske myndigheder har forleden tilbageholdt en dansk kvinde, da hun forsøgte at krydse grænsen fra Tyrkiet til Syrien på et falsk pas. De mistænker hende nu for at være kriger for Islamisk Stat.

En danske kvinde forsøgte at krydse grænsen fra Tyrkiet til Syrien, men hun blev stoppet, da det viste sig, at hendes pas var falsk. Hun er nu tilbageholdt, og flere udenlandske medier melder om, at hun skulle kæmpe for Islamisk Stat.

Kvinden var allerede eftersøgt af Interpol netop på grund af mistanken om hendes tilknytning til Islamisk Stat. Hvem kvinden er og hvor gammel hun er, meldes der ikke noget om i nogle af medierne, til gengæld meddeles det, at hun er dansk statsborger med libanesiske rødder, og hun er blevet identificeret med initialerne AAM.

14 medlemmer af Islamisk Stat tilbageholdt

Det er ikke kun den danske kvinde, der mistænkes for at være en del af Islamisk Stat, som er blevet tilbageholdt. Ifølge Politiken.dk, er yderligere 14 medlemmer blevet anholdt i den tyrkiske hovedstad Ankara.

Ifølge AFP skulle Tyrkiet være en vigtig del af ruten, når udenlandske IS-krigere skal ned og tilslutte sig de militante grupper i enten Syrien eller Irak. Derfor ser man altså ofte, at det er i Tyrkiet, at de bliver tilbageholdt.

Politiets Efterretningstjeneste vurderede sidste år, at siden 2012, er der rejst mindst 150 personer fra Danmark til enten Syrien eller Irak.

Det forventes, at cirka 30 fremmedkrigere fortsat befinder sig i konfliktzonen, mens resten enten er taget til Danmark, rejst til andre lande eller er blevet dræbt under krigen.

Læs også

Europæisk land vil forbyde Islam

 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip