Hvis du ser disse hvide sten foran dit hjem, skal du straks fjerne dem

12/05/2017 12:30

Nils Würtzenfeld

112
Foto: Bristol Post
Foto: Bristol Post
En nyt og snedigt indbrudstrick sladrer om, hvornår vi ikke er hjemme.

Mest læste i dag

- Bededagene er tid til at holde ekstra ferie. Men for indbrudstyve er det ikke ferietid. Tyveknægtene har nemlig travlt, når de nemt kan se, at huset er alene hjemme.

Sådan lyder det fredag i en pressemeddelelse fra politiet i anledning af Store Bededag.

I samme ombæring opfordrer politiet borgere til at få naboer, venner eller familie til at kigge efter ens hjem, hvis man er bortrejst i disse dage.

Og det er bestemt en advarsel, som bør tages alvorligt.

Indbrudstyve bliver nemlig mere og mere snedige og udspekulerede i deres forsøg på at bryde ind i vores hjem.

Det seneste eksempel kommer fra England, hvor der flere steder er blevet reporteret om et nyt og kreativt trick, som indbrudstyve benytter sig af. Det skriver Mirror.

Blandt andet har et kvarter nær byen Bristol slået alarm, efter flere husejere er faldet over små hvide sten, der på mystisk vis lå foran deres hus.

Fremgangsmåden er enkel: Indbrudstyve efterlader de små hvide sten ved huse, der ser ud til at være tomme – eksempelvis fordi ejerne er taget på ferie.

Foto: Bristol Post

I dagene efter observerer de snu tyve, om de hvide sten får lov at blive liggende, og hvis de ikke er blevet fjernet eller flyttet på, kan tyvene i ro og mag planlægge et indbrud velvidende, at familien er væk.

Britiske Nick Gough er koordinator for nabohjælpsforeningen ’Portishead’s Neighbourhood Watch’ nær Bristol, og han fortæller om flere tilfælde, hvor de hvide sten er blevet spottet ved huse, hvor familierne har været bortrejst.

- Disse nyheder bør ikke forurolige folk unødigt, men det er en påmindelse om, at man bør være ekstra opmærksom, lyder det fra Nick Gough, der forklarer, at politiet i Bristol har optimeret deres kontrol i området efter anmeldelserne om de mystiske sten.

Nick Gough forklarer, at indbrudstyvene også har efterladte de små hvide markører andre steder end foran folks hoveddøre.

- Der bliver også efterladt sten under bildæk på nogen biler – sandsynligvis som en test for at kunne kontrollere husejernes aktivitet, forklarer han.

Der er endnu ikke blevet reporteret om tilfælde i Danmark, hvor indbrudstyve har benyttet sig af små hvide sten for at se, om husejere er bortrejst.

Dog er mange af de metoder, som trick- og indbrudstyve benytter, kendt på tværs af landegrænser, så skulle du observere små hvide sten på dit eller din nabos dørtrin, så ved du, at du skal fjerne dem i en fart og være ekstra opmærksom.

Læs også: Karina fik mystisk sms fra supermarked: Nu advarer Bilka alle mod svindel