Nu advarer politiet: “Det er helt usædvanlig mange sager”

Efter mange anmeldelser går politiet nu ud og advarer.

De seneste uger har Fyns Politi fået mange anmeldelser om falske 500 og 1.000 kr pengesedler. Politiet opfordrer derfor til, at man tjekker sedlerne ekstra godt.

Læs også

Coronaudbrud hos DR: 26 ansatte er smittet

Siden den 2. november har Fyns Politi haft 21 sager om falske pengesedler. I 14 af sagerne drejer det sig om forfalskede 1.000 kr. sedler, og i otte af sagerne er der tale om 500 kr. sedler. I en enkelt sag er begge typer sedler  involveret, oplyser politiet.

Det er helt usædvanlig mange sager, forklarer politikommissær Carsten Dichmann, Fyns Politi.

“Vi ser på dem med meget stor alvor. Vi har identificeret gerningsmænd i flere af sagerne, men efterforskningen har vist, at det ikke er dem, der har fremstillet de falske penge. Vi leder med andre ord efter en bagmand, som står for at producere sedlerne.”

Ikke særlig gode kopier

Pengesedlerne ligner de rigtige 500 kr. og 1.000 kr. sedler, men der er ikke tale om særligt gode kopier. Der mangler nemlig helt basale sikkerhedselementer i sedlerne. De har hverken vandmærke, sikkerhedstråd eller hologram. Desuden har de falske sedler typisk spor efter tryksværte og i nogen tilfælde er trykket gået igennem papiret. Derudover er det også gået lidt for stærkt, da sedlerne blev klippet ud. Flere steder er kanterne klippet lidt skævt af, oplyser Fyns Politi.

Carsten Dichmann opfordrer derfor til, at man tjekker sedlerne ekstra godt. 

”Jeg vil opfordrer til, at alle der får pengesedler i hænderne lige tjekker dem en ekstra gang. Det gælder både i butikker og hos borgerne generelt.  Og så vil vi selvfølgelig meget gerne høre, hvis nogen kan bringe os på sporet af bagmanden bag de falske sedler, så vi kan få det stoppet,” siger Carsten Dichmann.

Læs også

Gratis gave: Bilka deler ud til 85.000 kunder

 

 

 

Dagens Gossip