Nu starter ankesagen: Tynd og påvirket Peter Madsen ankommet til retten

Tirsdag startede ankesagen mod den drabsdømte ubådsbygger i Østre Landsret.

25. april i år blev opfinderen Peter Madsen kendt skyldig i drabet på journalisten Kim Wall og idømt livsvarig fængsel ved Byretten i København.

Efter dommen valgte Peter Madsen at acceptere skyldsspørgsmålet, mens han dog ankede straffens længde.

Knap fem måneder senere starter nu ankesagen, der i dag tirsdag blev indledt klokken 10.00 ved Østre Landsret i København.

Læs også

LIGE NU: Peter Madsen har flyttet fængsel

Da Peter Madsen allerede har accepteret skyldsspørgsmålet, vil der i modsætning til sagen i byretten ikke foregå en egentlig bevisførelse i landsretten. Dog vil anklageren Kristian Kirk stadig præsentere domsmandsretten for en række bevis-elementer, der skal minde dem om den forbrydelse, som Peter Madsen har begået.

- Vi kommer ikke uden om ubehagelige billeder og videoer, lød det - ifølge Ekstra Bladet - fra Kristian Kirk, da ankesagen startede tirsdag formiddag.

Dermed ligger det fast, anklageren vil vise både billeder og videoklip af de ligdele og remedier, som har været afgørende for den livstidsdom, som Peter Madsen nu ønsker nedsat.

Læs også

41-årig passager ville skyde togpersonale: Blev rasende over det, de sagde om hans hund

- Skulle man tænke, om det virkelig er nødvendigt at vise dem igen, så vil jeg sige, at det er det. Det er i høj grad nødvendigt for at kunne bedømme den mand, som sidder her i dag. Det er relevant i forhold til, hvilken sanktionering vi i sidste ende skal finde frem til, lød det, ifølge Ekstra Bladet, fra Kristian Kirk under den indledende forelæggelse i Østre Landsret.

Forinden var Peter Madsen ankommet til retten iført sort jakke, sort t-shirt, grå bukser og hvide kondisko.

Ifølge Ekstra Bladets rapporter på stedet, var det dog en tydeligt påvirket Peter Madsen, der med tunge åndedrag ankom til retten, ligesom han også fremstod både tyndere og med poser under øjnene.

Læs også

Peter Madsen overfaldet i fængslet

Madsen ankom fra Herstedvester Fængsel, hvor han for nylig er blevet flyttet til fra Storstrøm Fængsel på Falster.

Ifølge BT tog den drabsdømte ubådskaptajn plads i retten ved siden af sin forsvarer, Betina Hald Engmark, mens Kim Walls forældre, der også er til stede under ankesagen, kiggede tavse og alvorligt på deres datters morder.

Dog spærrer en af landsrettens solide piller delvist for eventuel øjenkontakt mellem Peter Madsen og Kim Walls familie.

Læs også

Maskeret mand forsøgte at sætte ild til motionscenter - mens folk trænede

Peter Madsen blev i byretten tiltalt for seks forhold. Det alvorligste handlede om drab på den svenske journalist under sejladsen 10. og 11. august på Øresund og i Køge Bugt.

Desuden blev han tiltalt for særlig farlig seksuel mishandling af den 30-årige svensker og for efterfølgende usømmelig omgang med lig ved efter dødens indtræden at have parteret hende og smidt ligdelene overbord.

Der ventes dom i ankesagen 14. september.

Læs også: Kvindelig fængselsbetjent har fået upassende forhold til Peter Madsen: Nu har hun sagt op, så de kan fortsætte forbindelsen

 

Dagens Gossip