Politiet advarer: Lad være med at åbne døren for

Hvis det pludselig banker på døren, og der står en person fra kommunen, så skal du være påpasselig med at lukke vedkommende ind. Der er nemlig en risiko for, at det er en tricktyv, der vil stjæle fra dig.

Det er generelt en god ting at have tillid til sin kommune, men i nogle tilfælde er det bedre at lade være. Det er især, hvis ‘kommunen’ pludselig dukker uanmeldt op på din adresse, og beder om at komme indenfor.

Østjyllands Politi er i øjeblikket ved at efterforske to næsten identiske sager om tricktyverier, og derfor har de valgt at dele en advarsel på nettet, så andre ikke ender med at bliver snydt.

Læs også

Advarsel: Modtager du denne email, så ændre dit kodeord med det samme

Politiet fortæller, at der i begge tilfælde, er blevet banket på døren, og der har der stået en venlig person, der fortalte dem, at vedkommende kom fra kommunen.

Det medførte blandt andet til, at et ægtepar på 94 og 95 år valgte at åbne døren for den fremmede kvinde. Kvinden fortalte, at hun var sendt ud fra kommunen, og hun ville tilbyde ægteparret en rollator. Politiet skriver, at kvinden var meget insisterende, og det var sådan, at hun fik ægteparret overtalt til at lukke hende ind.

Forhold dig kritisk

Da ægteparret lukkede hende ind i deres hjem, gik de ud i køkkenet, hvor kvinden fra ‘kommunen’ valgte at lukke døren bag dem. Efter noget tid fortalte hun, at hun skulle ud i bilen og hente noget mad til ægteparret, men hun vendte aldrig tilbage.

Det ældre ægtepar kunne efterfølgende konstatere, at der manglede penge fra en taske inde i stuen, og de anmeldte derfor episoden til politiet. De formoder, at der formentlig har været en anden person på spil, som har røvet hjemmet, mens kvinden holdt ægteparret i skak ude i køkkenet.

Kvindes beskrives som værende sydeuropæisk af udseende og med en lys hud. Hun var mellem 40 til 50 år gammel, og så er hun mellem 160-170 centimeter høj. Hun havde sort mellemlangt hår, og så talte dansk med accent.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der gerne vil ind i ens hjem. Hvis vedkommende udgiver sig for at komme fra en offentlig myndigheder eller virksomhed, så bed om at se deres ID, og lav evt. et kontrolopkald til deres arbejdsplads for at bekræfte historien.

Læs også

Anni kørte kattekilling over: Blev pludselig kastet ud fra kørende bil

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip