Ulykke spærrede motorvej på Fyn: Ambulance kunne ikke komme frem for bilister

Ninna Andreasen

383 uger siden

|

08/03/2017
112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bilisterne valgte at forsøge at undgå køen ved uheldet ved at tage nødsporet. Det betød, at ambulancen ikke kunne komme forbi.

Dagens topnyheder

En soloulykke gav store kødannelser mellem Middelfart og Odense i eftermiddag. Klokken 15.11 ramte en bilist efter politiets overbevisning autoværnet og forårsagede derved ulykken.

Kort efter begyndte der at danne sig kø. Det blev tilsyneladende for meget for en række bilister, der forsøgte at komme uden om ulykkesstedet ved at tage nødsporet. I sidste ende førte det til, at ambulancen ikke kunne komme frem til den nødstedte bilist, skriver Fyens.dk.

- Det starter med, at en benytter nødsporet, og så sidder vi i bilen og snakker om, at det er dårlig stil. Så begynder flere at følge efter, og lige pludselig er der en hel karavane af folk, der tager nødsporet, siger 25-årige Jannis Mitilineos.

Efterfølgende kom en ambulance kørende med fuld udrykning. Den måtte holde bag ”karavanen” af biler i nødsporet.

Fyns Politi understreger, at der ingen undskyldning er for at tage nødsporet i en ulykkessituation.

Forseelsen koster som udgangspunkt et klip i kørekortet og en bøde på 2500 kroner. Den bøde bliver kun større, hvis det får konsekvenser for eventuelt nødstedte, at politi eller ambulance ikke kan komme frem.