Værdifuld springhest skamferet på fynsk rideskole: 'Det er fuldstændig hensynsløst og groft dyrplageri'

Morten Larsen

400 uger siden

|

09/11/2016
112
- Det er en syg og meget ubetænksom handling, som er sket, lyder det fra rideskolen, der har været i kontakt med flere fynboer, hvis heste har været ude for samme form for dyremishandling.

Dagens topnyheder

En syg handling.

Sådan beskriver Bjarne Clemmensen fra Kellerup Rideskole det, der skete, da ukendte gerningsmænd i går var på uanmeldt besøg på den fynske rideskole.

Her blev en international springhest skamferet, mens den stod i sin fold ved rideskolen i Ringe.

Den omkring 600.000 kroner dyre hest fik klippet mere end halvdelen af sin hale af, og ifølge Bjarne Clemmensen har gerningsmændene gået direkte efter halen på Bukata, der tilhører racen hollandsk varmbold.

- Den står sammen med to andre heste, der har pjuskede og ikke nær så fyldige haler, og de er bestemt gået efter Bukata, fordi hestehår er meget eftertragtede i lange stykker, siger Bjarne Clemmensen til TV2 Fyn.

Han forklarer til den regionale tv-kanal, at rideklubben har hørt fra flere fynboer, hvis heste har været ude for det samme form for hærværk og dyremishandling.

Hestehår er meget eftertragtede i lange stykker, da det kan bruges til at have smykker af, forklarer Bjarne Clemmensen.

- Bukata havde en meget pragtfuld og flot hale. Det er fuldstændig hensynsløst og groft dyrplageri at klippe over halvdelen af hestens hale af. Det er en syg og meget ubetænksom handling, som er sket, siger Bjarne Clemmensen.

Det er nu tvivlsomt, om Bukata kan få lov til at stille op i et internationalt ridestævne til december.

Kellerup Rideskole er man nu ved at undersøge muligheden for, om den værdifulde hest må får lavet extensions på halen, så den kan blive konkurrenceklar på trods af den beskadigede hale.

Fyns Politi bekræfter over for TV2 Fyn, at de har modtaget en anmeldelse af hærværket, der skete tirsdag mellem klokken tolv og fire om eftermiddagen.