Vanvidskørsel: Fire frakendt kørekort efter gaderæs

Foto: Shutterstock

Den målte tophastighed blev hele 133 km/t. Det var en motorcyklist, der bragede gennem gaderne, hvor man kun måtte køre 50 km/t

I spørgsmålet om, hvem der fik målt den hurtigste målte hastighed svarer Erik Andersen, politiassistent ved Københavns Vestegnens Politi til Ekstra Bladet, at: "Det var en motorcyklist, der kørte i bymæssigt område. Det var på en vej, hvor man må køre 50 km/t." Han kørte 133 km/t i Glostrup og mistede derfor sit kørekort.

Det var 'Striben', der står for at arrangere gaderæs, der havde samlet en bunke fartglade billister til en omgang uforsvarlig kørsel. Det var således ikke kun motorcyklisten, der mistede sit kørekort. Tre andre fik også frakendt sit kørekort, og mister retten til at føre bil i minimum seks måneder.

"De fire ubetingede er alle dem, man kalder vanvidstbillister. De kørte henholdsvis 106 km/t, 112 km/t, 122 km/t og 133 km/t i bymæssigt område," forklarer Erik Andersen.

Der blev givet 12 klip i kørekortene, der var endda en narkopåvirket billiset. Seks fik betingede frakendelser af kørekortet, hvor de skal op til en kontrollerende køreprøve. 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip