Forside Nyheder Tømmermændene er ødelagt: Så usund er weekendens döner-kebab

Tømmermændene er ødelagt: Så usund er weekendens döner-kebab

Tømmermændene er ødelagt: Så usund er weekendens  döner-kebab

Lige nu læser andre

Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media



Har du festet, drukket og dertil spist en masse snask på vej hjem fra byen i weekenden, så har du indtaget en god portion ekstra kalorier, og en lækker döner-kebab er også en synder, selvom der er salat i den. Det skriver bbc.ok.uk

.

Professor i ernæring fra Nottingham Universitet, Simon Langley-Evans, forklarer, at selvom en döner-kebab virker som et sundere take away valg, så er det ikke helt sådan virkeligheden hænger sammen:



– Som et måltid bidrager det med kød, fuldkorns pitabrød og grønsager i form af salat. Men en döner-kebab kommer som regel med en masse dressing, som også tilfører en stor del fedt og salt.


Læs også

Spist meget junk i weekenden? Se  hvor meget du skal røre dig for at forbrænde bare en Mars Bar 

Den fedeste take away


Tidligere har andre mad-forskere fra Hamshire Country Council kigget nærmere på selve kebaben og dens indhold af gode og dårlige ingredienser. De kom frem til, at en döner kebab faktisk er en af de fedeste take away mad-typer overhovedet. 

Undersøgelserne viste, at en döner-kebab ofte indeholder dobbelt så meget fedt, som en kvinde skal have om dagen, og over halvdelen af de testede döner-kebab i England, indeholdt utrolig meget tranfedtsyrer, hvilket påvirker kolesterolet.  

Når det så er sagt, så kommer det, ifølge professor Simon Langley-Evans, også an på portionsstørrelsen:



- De har tendens til at være meget store, og en döner-kebab spises som regel ovenpå en hel normal dags indtag af mad og ofte efter indtag af alkohol. Det er som regel mad, vi ikke har brug for. 

Drukket alkohol i weekenden?

Se hvor mange kalorier du så har indtaget

Men netop størrelsen på en döner-kebab kan være dét, der tiltrækker folk, forklarer professor Simon Langley-Evans. Folk vil have noget for deres penge:
-Folk går efter at få noget for pengene. Hvis de fik en lille portion, ville de blive skuffede og ville ikke komme tilbage til kebab-shoppen igen. Derfor er take away industrien lavet til at levere store portioner. 

Læs også

Fandt du artiklen spændende? Del den her Del artiklen: