Æggekage i ovn

Sådan laver du æggekage i ovn.

Æggekage er både billig og let mad, der kan varieres i en uendelighed, og laver du æggekage i ovn, bliver den mere luftig, hvis du følger denne opskrift.

Æggekagen er mindre forfinet end sin franske kusine omeletten og mindre bastant end sin spanske fætter med kartofler og løg tortillaen. Men den har helt sikkert sin egen charme, og så er det en god, og ikke mindst prisvenlig, ret hvor du let kan fodre en hel familie for en skaldet halvtredser afhængig af det valgte fyld.

Den er også fantastisk til at udnytte resterne i køleskabet, som du eller ikke lige ved, hvad du ellers skal gøre med. 

Og er der noget tilbage til dagen efter, er der lige til madpakken, da den også smager godt kold.

Æggekage i ovn

Den kan selvfølgelig sagtens laves på en pande, men bunden bliver ofte lidt sprødere end sjovt er. Og så er der i denne version tilsat bagepulver, hvilket gør den langt mere luftig.

Fyldet kan som sagt varieres, men her får du en helt traditionel version, som de fleste kan være med på. 

Ingredienser

Det skal du bruge for at lave æggekage i ovn til 4 personer:

12 æg
1 1/2 dl piskefløde
1 ½ tsk. bagepulver 
Smør
Salt og peber
En pakke flæsk eller en pakke bacon

Tilbehør til æggekagen:

Masser af purløg
En pakke flæsk eller en pakke bacon
Små tomater eksempelvis cherry- eller cocktailtomater 
Godt rugbrød

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. (Anvender du varmluft skal ovnen stå på 180 grader)

2. Æggene knækkes i en skål og piskes godt sammen.

3. Salt, peber og fløde tilsættes og piskes i.

4. Bagepulveret kommes i som det sidste under omrøring.

5. Smør et ovnfast fad godt med smørret. Det er vigtigt, at du er grundig, så æggekagen ikke hænger fast.

6. Hæld æggemassen i fadet og sæt i ovnen. Den skal bages i ca. 40 min. Mærk med en kniv eller en kødnål. Den skal være fast og gylden.

7. Halver de små tomater.

8. Steg flæsk eller bacon gyldent på en pande. Læg det på fedtsugende papir, når det er færdigt.

9. Hæld det overskydende fedt fra i en skål, og sæt panden tilbage på blusset.

10. Steg tomaterne – de skal ikke have ret længe. De skal kun lige lunes, så de beholder deres struktur.

11. Tag den færdige æggekage ud af ovnen.

12. Læg flæsket på og drys derefter tomaterne over.

13. Klip purløget med en saks, så det bliver jævnt fordelt over hele æggekagen.

14. Servér med rugbrød.

Variationer af æggekage i ovn

Som nævnt kan fyldet varieres, og er det småt med fantasien, får du her et par tips til, hvad der elles kan gøre sig godt sammen med æg. 

Ellers er det som sagt en god måde at få bugt med smårester, så du kan udmærket gå på rov efter rester i køleskabet og se om ikke der er noget, der alligevel skal bruges.

Champignon og forårsløg

Bland forårsløgene i æggemassen. Skær champignonerne i skiver og steg dem. Drys de stegte champignoner over æggekagen.

Røget laks, rødløg og dild

Den røgede laks drysses med dild og rødløg skåret i meget fine små tern og serveres til den færdige æggekage.

Laks og basilikum

Fjern eventuelt skind fra laksen og skær den rå laks i små mundrette bidder. 10 minutter inden æggekagen er færdig, trykkes de små laksestykker ned i æggekagen.  Sæt fadet tilbage i ovnen og bag den færdig. Slut af med at hakke basilikummen fint og drys over.

Peberfrugt og parmaskinke

Skær halvdelen af peberfrugten i små tern og kom i æggemassen. Resten skæres ligeledes i små tern, men gemmes og bruges til at drysse over den færdige æggekage sammen med fine strimler af skinke.

Skinke eller hamburgerryg og persille

Skinken eller hamburgerryggen skæres i tern og vendes i æggemassen. Drys med hakket persille. Med denne variation kan en god klat sennep være velegnet at servere til.

Peperoni, persille og sorte oliven 

Vend oliven i æggemassen. Tag æggekagen ud 10 min., inden den er færdig og tilsæt skiveskåret peperoni. Sæt fadet i ovnen igen, så den kan bage færdig. Slut af med et drys persille.

Cocktailpølser og purløg

En dejlig børnevenlig version der med garanti også bringer nydelse til de voksne. Rist de små pølser kort på panden, så skindet får lidt farve. Placér dem i det smurte fad, fordel dem jævnt, og hæld æggemassen over. Slut af med at drysse med purløg.

Æggekage i ovn næringsindhold

Næringsindhold pr. 100 gram:

  • Energi: 164 kcal
  • Fedt: 12,8 gram
  • Kulhydrat: 1,4 gram            
  • Protein: 11,4 gram

Prøv også vores opskrift på en klassisk æggekage med tomat og bacon på pande.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip