Her er de 4 bedste apps til din graviditet

En daglig opdatering med fosterets størrelse, instruktionsvideoer til knibeøvelser og en markedsplads for babyudstyr.

Sådan lyder indeholdet i nogle af de applikationer, man som gravid kvinde kan hente ned på smartphonen.

Dagens.dk har undersøgt udvalget af danske graviditets-apps, og her følger en gennemgang af de mest brugbare programmer.

Bedste apps til graviditet

Graviditetskalenderen af Camilla Gry Temmesen
I denne gratis app kan man få relevante oplysninger om hver eneste uge i graviditeten.

Programmet tilbyder muligheden for at tage et billede af sig selv hver uge, og dermed kan man i en personlig billedserie holde øje med mavens udvikling.

Derudover kan man ved hjælp af personlige grafer holde øje med ens vægtstigning og det konstant voksende antal centimeter om maven.

En række flotte billeder er med til at gøre applikationen spændende, og især funktionen med de personlige mavebilleder er god – det er eksempelvis sjovt at se, hvor stor maven er blevet fra uge 11 til uge 33.

Gravid - mens du venter
Med denne applikation, der kan hentes ned på telefonen for 25 kroner, kan man hver uge følge med i ens egen og ikke mindst barnets udvikling.

I denne lærerige app finder man flere øvelsesvideoer om blandt andet knibeøvelser og fødestillinger.

Med dette program samles mange oplysninger på ét sted, men alligevel fremstår det hele overskueligt.

Læs også: Gravid kvinde satte tænderne i en doughnut: Hun spyttede den straks ud og gjorde klam opdagelse

Som gravid fyldes kalenderen hurtigt med aftaler relateret knyttet til den kommende familieforøgelse, og i denne app kan man skrive alle sine aftaler og dagbogsnotater ind.

I afsnittet 'Krop og uro: hvornår skal man handle' kan man læse om de problemstillinger, der både kan være helt normale under graviditeten og de situationer, man med fordel kan vende med en læge eller jordemor.

Reshopper
I starten af 2013 kom den danske applikation til iPhone-platformen iO, og i denne måned kunne gravide krejlere bruge appen på deres Android-telefoner.

Programmet fungerer som en slags markedsplads for børnefamilier, der med hjælp fra appen kan købte og sælge børne- og legetøj til hinanden.

Kommende forældre kan med Reshopper gå på lokal jagt efter babytøj- og udstyr, da man kan indgrænse søgningen til private sælgere i nærområdet.

Big Day Lite
En sjov og hyggelig app, der kan hentes gratis ned på smartphonen.

Programmet er som sådan set ikke en graviditets-app, men et brugerdefineret nedtællingsur.

Man kan eksempelvis indtaste tidspunktet for den aftalte misdannelsesscanning, hvorefter man med app'en kan tælle ned til det tidspunkt, hvor man kan se fostret og få udløst spændingen om kønnet.

Minmave.dk
Dette er overhovedet ikke en applikation, men en kæmpe hjemmeside for gravide og småbørnsforældre.

Ved at tilmelde sig deres nyhedsbrev modtager man hver morgen en e-mail om ens graviditet - hvor langt er du henne, antallet af dage til termin og så videre.

Mailen giver ikke bare en hyggelig start på dagen, men formår på pædagogisk vis at forklare størrelsen på fostret ved at sammenligne det med alt fra en vingummibamse til en ananas.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip