Elon Musks køb af Twitter kan blive annulleret

Foto: Shutterstock

Erhvervsmand og Tesla-ejer Elon Musks køb af Twitter kan ende med at blive annulleret.

For mindre end tre uger siden blev det offentliggjort, at Elon Musk og Twitter havde indgået en købsaftale. Her lød det, at den amerikanske erhvervsmand havde købt det sociale medie for mere end 300 milliarder kroner.

Læs også

'Løvens Hule'-investor springer ud som skuespiller: "Et kæmpe kryds på min bucket-list"

Nu har Tesla-ejeren selv meldt ud på det selvsamme sociale medie, at hans køb er blevet sat på pause. I hvert fald kan handlen også ende med at blive annulleret.

"Twitter-handel midlertidigt sat på pause og afventer detaljer, der kan understøtte beregninger, der viser, at falske profiler faktisk repræsenterer mindre end fem procent af brugerne," lyder det fra Elon Musk på Twitter.

I sit opslag på det sociale medie henviser han til en artikel, der handler om, at Twitter har estimeret, at kun omtrent fem procent af de daglige brugere af platformen, er bestående af falske profiler.

Dette estimat dækker over den aktivitet, der har været på det sociale medie i løbet af 2022. I denne periode har der været hele 229 millioner brugere på platformen.

Det er dog ikke første gang, at det er kommet frem, at der er udfordringer, der skal løses, før handlen kan lukkes endeligt. Blandt andet har der været sået tvivl om, hvorvidt annoncører fortsat vil bruge penge på at reklamere på det sociale medie.

Tidligere er det blevet meldt ud fra Elon Musk, at han ved sin overtagelse af det sociale medie har en klar prioritering om at fjerne de mange 'spambots', der findes på Twitter.

Læs også

Søstre uberettiget tvangsfjernet af kommune: Nu skal familien betale erstatning til kommunen

Nu er der dog tvivl om, hvorvidt Musk reelt set ender med at blive ejer af Twitter. Han har ganske vist skrevet på Twitter, at han fortsat er indstillet på at foretage købet, men ikke desto mindre skal der udføres en undersøgelse af antallet af falske profiler først.

 

Dagens Gossip