Er du rigtig klog? Det største tegn på intelligens ifølge verdens rigeste mand

Foto: J. Scott Applewhite/Scanpix

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos har en helt særlig måde at vurdere, om han står overfor et klogt menneske.

997.590.000.000 kroner.

Puha, man skal næsten bruge en tissepause for at læse alle de nuller, men det er ikke desto mindre så mange penge, verdens rigeste mand, Jeff Bezos, er værd.

Amazon-grundlæggeren har nemlig en nettoformue på intet mindre end 157,3 milliarder dollar svarende til 997,5 milliarder kroner - altså knap 1 billion danske kroner.

Læs også

Et opkald kostede Michael 55.000 kroner: Har mistet hele sin opsparing

Når man selv har kæmpet sig frem i livet, har skabt en af verdens mest succesfulde virksomheder og i dag kan kalde sig klodens rigeste person, så kan der vist ikke herske nogen tvivl om, at man er forholdsvis intelligent.

Tilmed har Jeff Bezos været god til at ansætte og arbejde sammen med andre kloge hoveder, og nu løfter milliardæren sløret for, hvordan han kan spotte, om andre mennesker er intelligente. Det skriver Inc.com.

Og svaret kommer muligvis som en overraskelse, da det er det stik modsatte af, hvad man måske skulle tro.

Læs også

Bølge af voldsomme og seksuelle overfald rammer dansk by: Er der tale om samme gerningsmand?

Ifølge Jeff Bezos vil mange, hvis de ønsker at kende en persons intelligens, ofte spørge hvorvidt vedkommende tit har ret, hvorvidt vedkommende har en omfattende viden om verden samt hans/hendes arbejdsområde, om vedkommende er god til at løse problemer og om personens forudsigelser ofte holder stik.

Men ifølge Bezos bør man fokusere på det modsatte. Hans strategi er nemlig ikke kun at kigge på, hvor ofte folk har ret, men i højere grad om de tager fejl, om de kan indrømme deres fejl og hvad de lærer af dem.

Ifølge Jeff Bezos har han nemlig observeret at; ‘de smarteste mennesker løbende reviderer deres forståelse og genovervejer et problem, som de troede, de allerede havde løst. De er åbne for nye synspunkter, nye oplysninger, nye ideer, modsætninger og for at udfordre deres egen måde at tænke på’.

Læs også

Lisa gjorde vildt fund: Har spottet Loch Ness-uhyret via Google Earth

Ifølge rigmanden betyder det også, at viljen til at suge nye informationer til sig går hånd i hånd med viljen til at indrømme, at man har taget fejl og gerne vil rette den.

Og Jeff Bezos bliver bakket op af flere nyere videnskablige undersøgelser, der har påvist, at personer, der er villige til at indrømme, at de har taget fejl, efterfølgende træffer markant bedre beslutninger.

Dermed behøver du ikke vide alt her i verden og altid have ret for at blive stemplet som intelligent af verdens rigeste mand.

Her kan du læse om de rigeste personer i verden.

 

Dagens Gossip