Verdens rigeste mand

Skrevet af Nils Würtzenfeld

328 uger siden

|

31/01/2018
Verdens rigeste mand
Verdens rigeste mand. Hvem sidder på førstepladsen? Foto: Scanpix
Verdens rigeste mand har i årevis heddet Bill Gates, men i år må stifteren af Microsoft se sig overhalet af en anden amerikaner.

Dagens topnyheder

Verdens rigeste mand er en eftertragtet titel, der på baggrund af den evigt skiftende udvikling på aktiemarkederne dagligt bliver rangeret af Bloomberg News.

Bloomberg-terminalen, der er en integreret platform, er den største kilde til finansiel data i verden, og hver eneste dag rangerer virksomheden de 500 rigeste mennekser i verden.

I årevis har titlen som verdens rigeste tilhørt Bill Gates, der er med-grundlæggeren af it-giganten Microsoft, men i oktober 2017 måtte han giver denne titel fra sig til en anden amerikansk it-milliardær.

Verdens rigeste mand hedder Jeff Bezos

Verdens rigeste mand er nu Jeff Bezos. Stifter af Amazon.

Verdens rigeste mand

Verdens rigeste mand er Jeff Bezos, der hele 717 milliarder værd.

Det står klart, efter Bezos' formue i oktober pludselig voksede med 10,3 milliarder dollar på grund af et uventet overskud hos den amerikansk internethandelsvirksomhed Amazon.

Det har betydet, at Jeff Bezos i dag er i besiddelse af en formue på 120 milliarder dollar - svarende til svimlende 717 milliarder kroner.

Dette astronomiske beløb gør ikke bare Jeff Bezos til verdens rigeste mand, men også til den rigeste person nogensinde. Med andre ord er der aldrig noget menneske, der har haft ligeså mange penge på bankbogen som Amazon-stifteren har i dag.

De mange penge har Bezos primært tjent på ejerskabet af Amazon, men amerikaneren har ligeledes investeret i avisen Washington Post, ligesom han også ejer rumfartsselskabet Blue Origin, der blandt andet arbejder på at sende turister ud i rummet.

Læs også artiklen om Danmarks rigeste her.

Verdens rigeste

Med tronskiftet må Bill Gates nu tage til takke med en andenplads på listen med en formue på 94,6 milliarder dollar. En plads han i øvrigt også indtog i 2013, da han måtte se sig slået af den mexikanske ingeniør og forretningsmand, Carlos Slim.

Dog skal det påpeges, at Gates andenplads i høj grad er 'selvforskyldt', da Mirosoft-bossen i årevis har donationer enorme summer til velgørende formål.

Verdens rigeste mand

Verdens rigeste mand har i mange år været Bill Gates, der nu må tage til takke med en andenplads. Foto: Scanpix

Ifølge Bloomberg har Gates over årerne foræret intet mindre end 18 milliarder kroner væk, ligesom han også har doneret Microsoft-aktier bort, der den dag i dag har en værdi af 385 milliarder kroner.

Desuden rundede Gates' utrolige formue kortvarigt 100 milliarder dollar i 1999. Omregner man dette beløb til kroner i dag, svarer det til vanvittige 924 milliarder kroner. Dermed er Bill Gates med afstand den rigeste person, der nogensinde har levet, hvis man justerer for inflation.

Efter Bill Gates følger endnu end amerikaner på listen over verdens rigeste - nemlig investor og forretningsmanden Warren Buffett med 92,5 milliarder dollar - 552 milliarder kroner.

Verdens rigeste kvinde 

Verdens rigeste kvinde er i øvrigt amerikanske Alice Walton, der kan prale af en formue på 46,7 milliarder dollar - svarende til knap 279 milliarder kroner. Hun er datter af nu afdøde Sam Walton, der stiftede den amerikanske detailhandelsvirksomhed WalMart og var USAs rigeste person fra 1985 til 1988. I dag er Alice Walton blandt andet med til at lede Walton-familiens holdingselskab Walton Enterprises.

Verdens rigeste mand

Verdens rigeste mand: Her ses Warren Buffett, der er verdens tredjerigeste mand. Foto: Scanpix

Herunder kan du se en liste over de 10 rigeste personer i verden. Dog skal det påpeges, at denne liste hele tiden justeres. 

Verdens rigeste mænd - Top 10 (januar 2018)

  1. Jeff Bezos (USA) formue: 120 mia. dollar
  2. Bill Gates (USA) formue: 94,6 mia. dollar 
  3. Warren Buffett (USA) formue: 92,5 mia. dollar 
  4. Amancio Ortega (Spanien) formue: 78,1 mia. dollar
  5. Mark Zuckerberg (USA) formue: 77,1 mia. dollar
  6. Carlos Slim (Mexico) formue: 67 mia. dollar
  7. Bernard Arnault (Frankrig) formue: 66,9 mia. dollar
  8. Larry Page (USA) formue: 57,5 mia. dollar
  9. Larry Ellison (USA) formue: 56,8 mia. dollar
  10. Sergey Brin (USA) formue: 56 mia. dollar