Ergoterapeut løn

Ergoterapeut løn Foto: Shutterstock

Ergoterapeut løn afhænger af din arbejdsplads, dit køn og din geografiske placering.

Ergoterapeut løn: Som ergoterapeut er det dit job at genoptræne dine patienter i hjemmet eller på deres arbejdsplads. Genoptræningen tager udgangspunkt i den enkelte persons aktivitetsproblemer. Derudover rådgiver du mennesker med forskellige former for handicap om indretning af deres bolig og brugen af forskellige hjælpemidler, som har til formål at gøre patienten i bedre stand til at klare sig selv.

Ergoterapien kan foregå alle steder, hvor mennesker opholder sig. Derfor kan dine arbejdssteder variere fra hospitaler, plejehjem, klinikker, virksomheder, institutioner, skoler og dagcentre. De fleste arbejder dog på sygehuse eller plejehjem, i et bofællesskab for handicappede eller på et aktivitetscenter.

ergoterapeut løn

Ergoterapeut løn Foto: Shutterstock

Gennemsnitsløn.

Gennemsnitslønnen for en ergoterapeut ligger ifølge Ug.dk på 31.200 kroner om måneden, hvis du arbejder inden for det private. Arbejder du for en kommune ligger lønnen gennemsnitligt en smule lavere. Her kan du nemlig forvente at tjene omkring 31.509 kroner om måneden. De fleste med denne uddannelse er ansat i det offentlige.

Denne gennemsnitsløn er baseret på tal fra Danmarks Statistik og er den gennemsnitlige samlede fortjeneste per måned for alle nyuddannede inden for faggruppen. Tallene er altså en indikator for det typiske lønniveau blandt nyuddannede inden for jobområdet.

Hvis du kigger på lønstatistikken hos Lonstatistik.dk viser denne, at gennemsnitslønnen for en ergoterapeut ligger en smule lavere - nemlig på 30.325 kroner om måneden. Der er desuden en smule forskel på lønnen afhængig af medarbejderens køn. Blandt kvinderne ligger gennemsnitslønnen nemlig på 30.168 kroner om måneden, mens mændene får udbetalt 30.667 kroner.

ergoterapeut løn

Ergoterapeut løn Foto: Shutterstock

Ergoterapeut løn landet over.

Hvis du kigger på de forskellige dele af landet, ser man også her en tendens til, at lønnen for dette job varierer. Ifølge Lonstatistik.dk er der tendens til, at ergoterapeuter i hovedstadsområdet får den højeste månedsløn, som ligger på 31.109 kroner i gennemsnit. Den laveste løn finder man tilsyneladende i det nordlige Jylland, hvor månedslønnen gennemsnitligt ligger på 26.700 kroner.

Der er da også langt mellem den højeste og laveste løn i denne opgørelse. Den højeste løn tilfalder en kvindelig ergoterapeut med 11 års erfaring. Kvinden arbejder i det private og tjener 43.500 kroner om måneden. I den modsatte ende af skalen modtager en mandlig medarbejder den laveste løn. Han har ingen erfaring, arbejder for en kommune og får en månedsløn på 22.000 kroner.

Uddannelse.

Uddannelsen, som er en såkaldt professionsbachelor, tager tre et halvt år. For at blive optaget, skal du have en gymnasial eksamen, en bestemt erhvervsuddannelse eller fire gymnasiale enkeltfag. Uddannelsen er SU-berettiget og lærer dig at håndtere og analysere menneskers behov samt at udtænke og vurdere løsningsforslag for dine patienter.

Du lærer om menneskets anatomi og måde at fungere på både fysisk, psykisk og socialt, så du ud fra denne viden kan vurdere, hvad der praktisk skal til for at give mennesker med særlige behov en velfungerende hverdag både i hjemmet og på deres arbejdsplads.

Uddannelsens undervisning veksler mellem teoretisk undervisning og klinisk undervisning på hospitaler, i kommuner og i det private. Du kan tage uddannelsen i Esbjerg, Holstebro, København, Næstved, Odense, Aalborg og Aarhus. Nogle af uddannelsesstederne tilbyder både sommer- og vinterstart. 

 

Dagens Gossip