Få styr på ejerskabet i virksomheden

Hvis du har eller har været med til at oprette en virksomhed, så handler det for dig om at få styr på ejerforholdene. Der kan derfor være gode fordele i at oprette firmaet i ét navn eller transformere virksomheden til en enkeltmandsvirksomhed.

Sponsoreret indhold

Det behøver heldigvis ikke være kompliceret at finde ud af, og med Dineros hjælp bliver du guidet på den rette vej. Læs mere her og bliv klogere på fordelene. 

Når man opretter en virksomhed, så er der flere måder at gøre det på. Det kan eksempelvis stiftes som et anpartsselskab (ApS), eller også kan virksomhed stiftes som enkeltmandsvirksomhed. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men vil du gerne sikre ejerskabet over din virksomhed, så det er dig, der bestemmer fremadrettet.  

Fordele og ulemper ved en enkeltmandsvirksomhed

Der kan være flere fordele ved at oprette virksomheden i ejet navn. Eksempelvis stilles der ikke de samme krav om startkapital, bestyrelse og ejerkreds i en enkeltmandsvirksomhed, som der gør ved at oprette et anpartsselskab. Men når det så er sagt, så er det også ejeren af virksomheden, der hæfter, når der skal betales løn, husleje og så videre. Kan virksomheden ikke betale, så det står det for ejerens personlige formue.

Det skal dog siges, at når man hverken har en direktion eller bestyrelse i enkeltmandsvirksomheden, så er det også ejeren, der alene bestemmer, hvilken retning der er bedst for virksomheden. Beslutningerne behøver altså ikke forbi bestyrelsen bord, når de skal sættes i værk, og det kan der være flere fordele ved. Er du dreven nok og har en klar vision for, hvor virksomheden skal hen, så kan det hæmme, når der også er andre, der har noget at sige. 

Men bare fordi det hedder en enkeltmandsvirksomhed, betyder det ikke, at man sidder ene mand i virksomheden. Det er selvfølgelig tilladt at have andre under sig, og du kan som ejer ansætte efter behov. Det betyder samtidig at denne model fungerer rigtig godt for små virksomheder med en klar kerneopgave. For større virksomheder, hvor der er langt mere på spil, er oprettelsen af et anpartsselskab at foretrække.

Gør din bogholder digital med Dinero

Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed kan du også gøre livet meget lettere for dig selv. Det kan du eksempelvis med hjælp fra Dinero. Med Dinero som din digitale bogholder slipper du for al den afregning med papirlapper, kvitteringer og lønsedler hver evig eneste måned. Det er et hyr hver gang, og det koster dyrebar tid i sidste ende.

Med Dinero slipper du for alt besværet. Når du har en kvittering i hånden, så scanner du den ind med din mobil via Dineros app og vupti, så ligger den i Dineros digitale revisorsystem. Det betyder, at du ikke skal lede efter kvitteringer og faktureringer, når du skal afregne. Tænk for eksempel over, hvor meget plads du sparer på dit skrivebord. Eller dine hylder for den sags skyld. Med Dinero er ringbindet med sikkerhed fortid på dit kontor. 

Og så skal du ikke glemme, hvor meget tid du sparer på at være din egen bogholder hver måned. Bogholderi er et tidskrævende arbejde. Men det skal gøres, og det er vigtigt pengene er i orden. Hvis ikke så havner man i problemer. Men med Dineros hjælp kan du give dig selv de bedste muligheder for at fokusere på den kerneopgave, som du lægger for dagen i din virksomhed. Det er uanset, om du har en cykelshop eller sælger sorte sokker på nettet. Dinero hjælper dig, så du får mere tid til at tjene penge.

Af iværksættere og for iværksættere

Dinero udspringer oprindeligt af tanken om, at det skal være lettere at være iværksætter i Danmark. Det betyder, at du som iværksætter kan være sikker på, at dine behov bliver mødt. Det er nemlig også entreprenørskab og iværksætteri, som den danske stat bryster sig af, vi skal leve af i fremtiden. Det er de gode idéer, der markedsføres, skaber resultater og tjener penge ikke bare til ejerne, men også de der kommer i arbejde som følge af flere jobs. 

Netop derfor er det vigtigt, det ikke bliver sværere at stifte virksomhed i Danmark. Uanset om det er en enkeltmandsvirksomhed eller et anpartsselskab, så skal alle kunne være med. Iværksætteriet behøver ikke bare være for en lille skare af udvalgte mennesker. I princippet er det en branche for alle, så har du en god idé, så er det bare med at undersøge muligheden for at sætte den i værk. 

Dinero kan altså hjælpe dig med at holde styr på finanserne, hvis du overvejer at stifte virksomhed. Du behøver altså ikke en kandidatgrad i hverken økonomi eller matematik for at kunne være med. Som iværksætter handler det om at gøre livet så enkelt for andre som muligt, så de netop bliver interesserede i det produkt, du har at sælge. Og Dinero er skabt i præcis samme ånd. 

  

 

 

Dagens Gossip