Jeg vil også være med: 
Søster træder ind i familievirksomhed i en mandepræget branche

I bedste lillesøster-stil har 33-årige Lise Korsgaard købt sig ind i familievirksomheden Salling Autogenbrug, som oprindeligt er stiftet af Lises far.

Sponsoreret artikel

I dag ejes virksomheden af hende og to af hendes tre brødre. En beslutning, der ikke lå i kortene fra starten, når man er pige blandt ene drenge og synes biler er kedelige. Men nu har den lille pige fra Vestjylland set lyset i autobranchen.

Lise Korsgaard er til daglig chefredaktør på erhvervsmagasinet, Bizzup.dk, som hun selv stiftede for snart 6 år siden, og som i dag læses af ca. 100.000 erhvervsfolk i hele landet. Hun er vokset op i Vestjylland på et lille autogenbrug – med mor, far og tre brødre. Dengang havde hun aldrig forestillet sig at hun skulle være en del af familievirksomheden. Hun interesserede sig ikke for biler, men det gjorde hendes brødre.

Lise Korsgaard er vokset op som eneste pige blandt tre drenge, der alle har nydt livet på en matrikel fyldt med biler, blik og benzin. Hun, derimod, har aldrig været imponeret af sin barndom på et autogenbrug, hvor gamle biler, reservedele og klude med olierester prægede billedet: ”Det var ikke noget for mig. Jeg gik mere op i heste. Jeg var måske nærmere lidt flov over at vokse op på en bilkirkegård, som det jo reelt var. Jeg vidste også, at jeg ikke skulle være selvstændig overhovedet. Der var altid bøvl med ferie, lange arbejdsdage osv. Men som årene gik, endte jeg alligevel med mit eget CVR-nummer og nu er jeg så også kommet med i autogenbruget.” 

Alt andet end biler

Salling Autogenbrugs historie rækker tilbage til 1987, hvor Lises far Peter Haubo slog sig ned som selvstændig med lov til at have 10 biler til ophug ad gangen. I årene 2009-2012 overtog Lises to brødre, Mads og Lasse Haubo Korsgaard, virksomheden, som i dag har 600 biler til ophug, over 30.000 kvalitetstestede reservedele på lager, 300m2 top moderne autoværksted, 150m2 miljøbehandlings- og demonteringsværksted og 600m2 lager til reservedele med pallereoler fra gulv til loft. Salling Autogenbrug og værkstedet, Salling Autoteknik, beskæftiger for øjeblikket 10 mand. De to brødre ser frem til søsterens engagement: ”Vi er glade for at have fået vores søster med om bord. Hun kan give sparring og er en hjælp i dagligdagen, inden for de mere administrative opgaver, hvor vi selv ikke er så kompetente. Hun ved ikke en skid om biler, men det betyder ikke noget i denne sammenhæng.” siger storebror Lasse med et glimt i øjet. ”Hun hjælper med alt andet end biler: markedsføring, HR, ISO certificering, strategi, mv.”

Salling Autogenbrug er en virksomhed i udvikling, men der er endnu et perspektiv, som interesserer Lise Korsgaard: ”Bæredygtighed og FN’s 17 Verdensmål er på alles læber, og netop i autobranchen er der store kvantespring at gøre. Det gælder ISO-certificeringer og efterlevelse af en lang række miljøkrav, som jo som sådan ikke er nye, idet vi altid har skullet passe på miljøet, men der er tale en ny måde at tænke optimering af hele forretningsgrundlaget ud fra en grøn tænkning.”

 

Dagens Gossip