Lægesekretær løn

Lægesekretær løn Foto: Shutterstock

Lægesekretær løn varierer alt efter køn, arbejdsplads og hvor i landet, du arbejder henne.

Lægesekretær løn: Som lægesekretær kan du sidde med mange forskellige opgaver i løbet af en arbejdsdag. Det kan for eksempel være at oprette journaler, tage imod patienter i receptionen, hjælpe lægen med nogle praktiske opgaver eller at planlægge patientens næste lægebesøg.

Derfor er det en fordel, hvis du er et systematisk menneske, som er god til at tale med mange forskellige mennesker og har en veludviklet sans for orden.

Der er også flere forskellige arbejdspladser for en lægesekretær. Du kan nemlig både arbejde på et hospital, på et privat sygehus eller i en lægepraksis.

Men det er ikke kun arbejdsopgaverne og arbejdspladserne, der varierer meget, når du arbejder i denne stilling. Der er nemlig også stor forskel på, hvor meget, du kan forvente at tjene i løn. Lønnen varierer nemlig en del både i forhold til eksempelvis geografi og køn.

lægesekretær løn

Lægesekretær løn Foto: Shutterstock

Gennemsnitsløn.

Den gennemsnitlige løn for en medarbejder i dette job ligger ifølge Lonstatistik.dk på 25.632 kroner om måneden. Ifølge Ug.dks oplysninger, som er baseret på tal fra Danmarks Statistik, er gennemsnitslønnen dog noget højere og ligger for nyuddannede lægesekretærer på 29.569 kroner, hvis de arbejder inden for det private, mens den med en månedsløn på 29.226 kroner ligger en smule lavere, hvis du i stedet arbejder for en kommune.

Lønforskelle.

Forskellen på månedslønnen for en lægesekretær kan altså ifølge Lonstatistik.dk være ganske stor. Ifølge sitets statistik er den højstlønnede nemlig en kommunalt ansat kvinde, som får udbetalt 35.000 kroner om måneden, mens den lavestlønnede også er en kommunalt ansat kvinde, der hver måned får udbetalt 16.250 kroner.

Også mellem mænd og kvinder er der tilsyneladende stor forskel på månedslønnen. Mens kvinderne får udbetalt 25.493 kroner i gennemsnit, udløser mændenes arbejde gennemsnitligt 31.000 kroner om måneden.

lægesekretær løn

Lægesekretær løn Foto: Shutterstock

Lægesekretær løn landet over.

Hvis du kigger på de forskellige landsdele, er der også her forskel på, hvor meget man tjener i løn som lægesekretær. Ifølge statstikken hos Lonstatistik.dk befinder den bedst lønnede lægesekretær sig i Københavnsområdet, hvor vedkommende får udbetalt 26.108 kroner om måneden. Den dårligst lønnede befinder sig i Nordjylland, hvor vedkommende får udbetalt 24.267 kroner om måneden.

Lægesekretæren i hovedstaden har dog også 10 års erfaring, mens den nordjyske har seks. Inddrager man en tredje lægesekretær fra statistikken er denne med til at understrege de store variationer i lønnen. Lægesekretæren fra Sjælland får nemlig 24.860 kroner om måneden med 15 års erfaring i bagagen.

Uddannelse.

Hvis du gerne vil have dette job, kan du tage erhvervsuddannelsen Kontoruddannelse med specialer. Med denne uddannelse løser du opgaver på et kontor inden for et bestemt område. For eksempel lærer du at tage dig af henvendelser fra kunder, markedsføring, økonomi og informationsopgaver. Kundekontakt og it er er som regel en vigtig del af jobbet. Uddannelsen tager cirka fire år og adgangskravet er 9./10. klasse eller tilsvarende og karakteren 02 i dansk og matematik.

Under uddannelsen kan du specialisere dig i administration, offentlig administration, revision, spedition og shipping, økonomi eller sidst men ikke mindst som advokatsekretær eller lægesekretær. Der er mulighed for skolepraktik under uddannelsen, som både er SU-berettiget og med elevløn.

 

Dagens Gossip