Skal du købe julegaver på Black Friday? Så skal du passe på denne fælde

Black Friday finder sted på fredag den 24. november.

Rigtig mange danskere starter årets juleshopping på fredag, hvor der er mulighed for at spare rasende mange penge. Desværre er der også mulighed for at miste rasende mange penge.

Allerede nu er reklamerne i postkassen fyldt med fredagens tilbudsvarer og snart vil udstillingsvinduerne landet over boome med dyre varer til billige priser.

Meget tyder på, at Black friday er en amerikansk tradition, der er kommet for blive.

Sidste år brugte danskerne for over to milliarder kroner på Black Friday - et beløb der forventes at stige med 40 millioner kroner i år. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Nordea.

Læs også

Forskere afslører nyt vidundermiddel til øget skægvækst

Der er dog en stor fælde, som alle handlende på fredag skal passe rigtig godt på ikke at falde i. Det drejer sig nærmere præcist om svindel ved nethandel.

Bankernes interesseorganisation Finans Danmark og e-mærket opfordrer alle til at være på vagt, når de handler på nettet på fredag. Det skriver Berlingske.

Det er nemlig ikke kun os forbrugere, der har en fest på fredag, det har it-svindlerne også.

- De sidste par år har Black Friday vist sig at være nogle af de største nethandelsdage på hele året, og den udvikling følger de it-kriminelle, siger Toke Mølgaard, kommunikationschef hos e-mærket.

Hvis du vil undgå at falde i fælden, så husk at læse op på, hvem der står bag den pågældende netbutik. Læs derfor altid ‘om os’ afsnittet på netbutikkens hjemmeside.

Mange af svindlerne kommer fra Kina, og derfor anvender de oversættelsesprogrammer, når de skal lave hjemmesider. Derfor skal man være ekstra opmærksom på blandt andet stavefejl, oplyser Toke Mølgaard:

Læs også

Findes der virkelig en mirakelkur mod hårtab? Få svaret her

- Det vil typisk resultere i stavefejl, dårlige grammatiske formuleringer og andre underlige blandinger af dansk og engelsk, siger Toke Mølgaard.

Ender du alligevel i fælden og hverken har penge eller varer efter et eventuelt køb, så skal du først og fremmest sikre, at der ikke bare er sket en fejl ved transaktionen. Det oplyser digitaliseringsdirektøren i Finans Danmark Michael Buck-Jepsen.

Kan butikken ikke hjælpe, så skal du tage kontakt til din bank, fortæller Michael Buck-Jepsen. Ifølge ham er det muligt, at få sine penge retur, selv hvis uheldet har været ude:

- Banken kan hjælpe én med at spærre kortet og lave en indsigelse, der gør det muligt at få sine penge tilbage, siger Michael Busk-Jepsen

Det er på fredag den 24. november at Black Friday løber af stablen. God shopping til alle.

Læs også: Alternativet bad om penisbilleder fra deres ansatte

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip