Skraldemand løn

Skraldemand løn: Hvad tjener en renovationsarbejder? Foto: Scanpix

Skraldemand løn: Hvad tjener man som skraldemand? Her kan du finde en lønoversigt for renovationsarbejdere.

Skraldemand løn.

Disse to ord er en hyppigt indtastet googlesøgning, hvilket formentlig skyldes, at skraldemænd har ry for at tjene gode penge på at ryde op efter os andre.

Af samme grund er mange sikkert nysgerrige på, hvad en skraldemand - eller renovationsarbejdere som det mere formelt hedder - egentlig tjener.

Og set i lyset af, at der er tale om et ufaglært arbejde, så er det rigtigt, at skraldemænd tjener en fin løn, da en almindelig renovationsarbejder kan hive omkring 26.500 kroner hjem hver måned.

Skraldemand løn: Hvad tjener man?

Som skraldemand hører man under overenskomsten for renovationsarbejdere, og hvad enten man er ansat hos en privat vognmand eller i en kommunal virksomhed til at indsamle affald, så er lønnen fastslagt ud fra en overenskomst mellem enten 3F og ATL - Arbejdsgiverforeningen Transport & Logistik eller 3F og DTL - Dansk Transport og Logistik.

Begge overenskomster er dog ens og i dem står der, at en renovationsarbejder som nyansat får en timeløn på 156,95 kroner. Efter ni måneder stiger denne til 165,10 kroner i timen.

Det vil altså sige, at man som skraldemand med en almindelige 37 timers arbejdsuge tjener godt 26.500 kroner om måneden før skat. Dertil kommer pension, skiftende tillæg for arbejde på ubekvemme tidspunkter samt et ugentlig faglært tillæg på 148 kroner.

Skraldemand løn

Skraldemand løn: Jobbet som skraldemand kan være hård - men indbringende. Foto: Scanpix

Skraldemand arbejdstider

De fleste skraldemænd tjener dog væsentlig mere end dette beløb, da der er gode penge at hente i de skæve arbejdstider samt i overarbejde.

Som nyuddannet stiger ens timeløn nemlig til 193,91 kroner, når man arbejder timen før - og en-tre timers overarbejde, og efter tre times overarbejde ligger timelønnen på 247,73 kroner.

Efter ni måneders ansættelse stiger ens timeløn til 202,06 kroner, når man arbejder timen før - og en-tre timers overarbejde, mens den ryger helt op på 255,88 kroner efter tre times overarbejde og derover.

Det gør også, at en skraldemand løn kan variere meget, men har man mange tidlige morgentimer og meget overarbejde, så kan ens månedsløns nemt overstiger 30.000 kroner.

Hvordan bliver man skraldemand

Jobbet som skraldemand, renovationsarbejder eller renovationschauffør, som det også kaldes, består primært i kørsel med skraldebil og aflæsning samt afhentning, indhentning og tilbagebringning af borgernes skraldesystemer.

Der er ingen krav til hverken uddannelse, køn eller baggrund for at blive skraldemand. Dog kræver jobbet en god fysik, da det er et fysisk krævende arbejde, som man udfører året rundt i al slags vejr.

Skraldemand løn

Skraldemand løn: Det lugter fælt - men også er penge. Foto: Scanpix

Ledige stillinger som skraldemand opslås løbende ligesom mange andre chaufførstillinger hos både private vognmænd og renovationsfirmaer.

Det er en klar fordel at have stort kørekort, da du dermed kan føre skraldebilen, men det er dog også muligt at blive ansat på et hold, hvor en anden kører.

LÆS OGSÅ: Hvordan bliver jeg skraldemand?

Læs også lønningsartiklerne tømrer løn og elektriker løn her!

 

Dagens Gossip