Tandlæge løn

Tandlæge løn. Hvad tjener en tandlæge? Foto: Scanpix

Tandlæge løn - hvor meget tjener en tandlæge og er der forskel på lønnen for kvinder og mænd?

Tandlæge løn: Det er ikke uden grund, at tandlæger har ry for at ligge i den høje ende af lønskalaen.

Som tandlæge kan man nemlig tjene rigtig mange penge - især hvis man er mand og bosat i Midtjylland. Det viser en lønopgørelse fra Lønstatistik.dk, hvor en række tandlægers lønninger er blevet sand under lup.

Lønstatistikken omfatter tandlæger indenfor sundhed og behandling og viser, at en tandlæge i gennemsnit tjener 52.566 kroner om måneden og har 6,8 års erfaring .

Tandlæge løn

Tandlæge løn. Læs her hvad en tandlæge får i løn. Foto: Scanpix

Tandlæge løn - Stor forskel på mænd og kvinder

Tallene viser dog også, at der er stor forskel på, hvad en mandlig og en kvindelig tandlæge tjener.

Ifølge tallene har den gennemsnitlige mandlige tandlæger, med en erfaring på 7,8 år, en månedsløn på 61.567 kroner. Til sammenligning tjener den gennemsnitlige kvindelige tandlæger, med en erhvervseraring på 6,1 år, 46.136 kroner om måneden.

Øverst i lønstatistikken ligger en mandlig tandlæge på 35 år, der har syv års erfaring. Han har en månedsløn på 100.000 kroner og er ansat i det private.

Læs også

Sygeplejerske løn

Nederst i statistikken finder man ligeledes en nyuddannet, mandlig tandlæge på 25 år, der er kommunalt ansat og tjener 20.000 kroner om måneden.

Det er dog heller ikke ligegyldigt for ens løn som tandlæge, hvor i landet man er ansat.

De bedst lønnede tandlæger finder man i Midtjylland. Her tjener man i gennemsnit 58.308 kroner om måneden, mens de dårligste lønnende tandlæger findes i København. Her tjener man i gennemsnit 45.491 om måneden.

 

 

 

Dagens Gossip