Typehuset er blevet drømmehuset

Danskerne bygger flere og flere nye huse, og det er en udvikling, der kun ser ud til at gå i én retning. Bliv klogere på nybyggertendensen og forstå, hvorfor så mange danskere vælger det.

Danskernes drøm om en ny bolig starter oftere og oftere med et nyt hus bygget fra grunden. Fænomenet begyndte primært i Københavnsområdet, men er altså nu begyndt at sprede sig til resten af Danmark. Bare i 2014 blev der solgt hele 2718 typehuse - her stod HusCompagniet for 1010 af dem. Det har resulteret i en hård konkurrence, om de gode byggegrunde i landet.

Frontløberne for dette fænomen er især de nybagte familier, der ønsker at bygge et hus fra bunden, som et startskud på et nyt kapitel i deres familieliv. Her kan de være med lige fra begyndelsen til at sætte deres præg på området og nærmiljøet.

Ser man på de fordele, som køberne kan drage af at købe et typehus, forstår man godt hvorfor fænomenet er så udbredt. Nybyggere kan få en fast pris på både den ønskede grund og huset, uden risiko for ubehagelige overraskelser. Det reducerer hele den uvished, der kan være omkring køb af et gammelt hus.

Derudover finder mange de økonomiske aspekter ved typehuse tillokkende. Køberne finder det rentabelt at købe et nyt hus, da man kan vælge et såkaldt lavenergihus - hvilket er gavnligt for både miljøet og familiernes økonomi. Køberne kan reducere deres energiforbrug markant. Der er eksempler på varmeregninger, der kan formindskes med helt op til 300%.

Ved køb af et typehus, kan køberne udleve deres drøm om at indrette huset fra bunden og selv fordele deres kvadratmeter som de ønsker. Skal der være et stort fællesrum til familiehygge? Eller måske mere plads i børneværelserne? Alt dette kan skræddersys, hvilket er en afgørende faktor for, at denne tendens til har fået så godt tag i danskerne. 

Hvis du ønsker at se og besøge nogle af disse typehuse, så kig nærmere på HusCompagniets Facebookside, hvor du kan finde udstillingshuse nær dig.

 

Kilder:

Nielsen, M. V. 2016, ”Rift om de gode bygge grunde”. Berlingske Tidende. 

Buur, S. H. 2015, ”Se listen: De solgte flest typehuse i 2014”. Building Supply.

 

Dagens Gossip