WEBTV: Arkitektur i verdensklasse: Danske Dorte er blandt de allerbedste

Snart skal Dorte Mandrup udstille på hovedudstillingen til en af verdens vigtigste arkitekturudstillinger: Biennalen i Venedig. Få et blik ind i porteføljen, der har fået arkitekter i hele verden til at spærre øjnene op for dansk arkitektur.

En er verdens absolut vigtigste arkitekturudstillinger, der hvert andet år afholdes i maj, La Biennale di Vinezia, bliver med en dansker i centrum.

For den danske arkitekt Dorte Mandrup er blevet udvalgt til at være en af hovedudstillerne på den prestigefyldte udstilling.

- Vi er helt vildt stolte over, at være udtaget til udstillingen. Binnalen er jo en skueplads for verdens arkitekturelite og det er helt fantastisk at få lov til at lege med i det selskab, siger den danske arkitekt Dorte Mandrup.

LÆS OGSÅ: Netflix film

Foto: MakeSense.dk

Blandt verdens bedste
Udover 65 pavilloner med nøje udvalgt arkitektur og kunst består La Biennale af en hovedudstilling, hvor nogle få udvalgte udstillere bliver inviteret. Og det er her, at den danske arkitekt kommer til at udstille.

- Det siger noget om, at Dorte Mandrup er en af verdens førende arkitekter. Hun har gennem de sidste mange år sammen med hendes dygtige folk på hendes tegnestue skabt nogle meget særlige projekter. Og det bliver anerkendt med den her eksponering, forklarer formand for akademisk arkitekturforening, Natalie Mossin.

Dorte Mandrups tegnestue ligger i København og af nyere projekter tæller blandt andet tre UNESCO projekter og det nye IKEA i København.

LÆS OGSÅ: Leverpletter

La Biennale de Venezia slår dørene op for nysgerrige den 26. maj og frem til 25. november 2018.

 

Dagens Gossip