3 ting du skal overveje, inden du vælger bryllupsmenu

Skrevet af webmaster

21/10/2019
Leder du efter en god menu til dit kommende bryllup? Så er du landet det rette sted. I denne artikel får du tips til, hvad du skal overveje, når du skal vælge menu.

Mest læste i dag

Sponsoreret indhold

Der er mange ting at overveje. Skal I for eksempel få maden leveret udefra i form af eksempelvis catering til bryllup & fest? Og er det smartest med buffet eller portionsanretninger? Dette får du blandt andet svar på i artiklen.

Menuvalget bliver ikke nemmere af, at maden spiller en afgørende rolle for mange par. Valget og sammensætningen af mad er nemlig med til at give et helhedsindtryk af brylluppet. Det kan derfor være lidt af et pres og en udfordring at vælge menu. Blandt andet derfor ser man også i stigende grad, at par hyrer en weddingplanner til at stå for alt det praktiske. Vi dykker nu ned i tre ting, du bør overveje, inden du beslutter dig for en menu.

Hvem skal stå for maden?

Hvis I holder et mindre bryllup, vil I måske stå for maden selv. Typisk bliver det dog hurtigt for omfattende, og I skal også kunne nyde jeres store dag uden at stress (alt) for meget. Langt de fleste vælger at bestille mad udefra, således der er styr på maden, og I kan samtidig få kyndig vejledning om, hvordan I sammensætter den bedste menu.

Hvis I kender en god kok eller har en ven, der er ferm i et køkken, kan det også være en mulighed. Fordelen ved denne metode er, at I kender kokken på forhånd. Dermed ved I nogenlunde, hvad I kan forvente. Fordelen ved et cateringfirma er på den anden side, at de har gennemtestet de forskellige menuer, så det er svært at gå galt i byen.

Skal det være buffet eller portionsanretninger?

Et andet vigtigt spørgsmål er formatet for menuen. Skal det være buffet eller portionsanretninger? Beslutningen kommer an på flere ting. Hvis I ved, at der bliver mange indslag undervejs, kan det blive vanskeligt med portionsanretninger. Især hvis der er mange retter. 

Det vil være svært at passe mange retter ind mellem taler og underholdning. Det kan derfor blive presset at nå brudevalsen inden midnat. Vælger I buffet, kan gæsterne selv forsyne sig med mad. Når I vurderer, at gæsterne er mætte, rydder I buffeten af, og så vil der kun være desserten tilbage. Buffet kan altså være bedre, hvis I har et stramt program.

Hvem skal servere maden?

Der er flere muligheder at vælge mellem, når det kommer til servering. Hvis I holder et lille bryllup, kan I eventuelt spørge, om nogle af gæsterne vil hjælpe til. Det kræver dog, at I har et meget begrænset antal gæster, for ellers får gæsterne knap nok en ledig stund til at sidde ned. 

Til mellemstore og store bryllupper vil det altid være bedst at hyre serveringspersonale. Det virker måske som en irriterende ekstraudgift, men det er godt givet ud. Så ved I, at det hele kører på skinner, og I kan slappe af under middagen. Find gerne nogle med erfaring med lignende arrangementer. Man tænker, at alle vel kan finde ud af at servere mad, rydde af og vaske op. Til store arrangementer, som bryllupper, kræver det dog noget erfaring og evnen til at holde hovedet koldt.