4 tips til at vælge den rigtige vaskemaskine

Din vaskemaskine er måske lige brudt sammen, ellers kører den gamle simpelthen bare ikke så godt, som den gjorde engang.

Sponsoreret artikel

Uanset hvad er det måske på tide, at du får fat i en ny, så du kan få helt rent tøj, når du vasker. Nedenfor gennemgår vi nogle parametre, du skal have in mente, når du går på jagt efter den nye vaskemaskine – følg med her, så du vælger rigtigt i første hug.

Hvor stor kapacitet skal du bruge? 

Her har du et af de vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv. Der er nemlig ingen grund til, at du går ud og køber den største og dyreste vaskemaskine på markedet, hvis du bor alene. Som udgangspunkt bruger 1-2 voksne ca. 5 kg. Er I et forældrepar med et barn, skal der gerne være kapacitet til 7-8 kg. Er der tale om flere personer, skal du på jagt efter en, som har en kapacitet på over 8 kg. Det er en god huskeregel, men hold også selv øje med, hvor hurtigt I fylder vasketøjskurven – måske er jeres behov større eller mindre. Ovenstående er blot overordnede tommelfingerregler. 

Hold øje med energimærket

Vaskemaskiner går fra en mærkning, der hedder A+++ til D. Jo tættere på A+++, desto bedre. Det betyder nemlig, at den bruger mindre energi, hvilket både din pengepung og miljøet bliver utrolig glade for. Det er heldigvis svært at finde en ny vaskemaskine med dårlig energiklasse. Hvis vi kigger på udvalget hos Skousen.dk har de dårligste modeller A+.

En miljøvenlig vaskemaskine bruger mindre strøm og vand, når den vasker. Mange maskiner kan i dag også selv dosere mængden af skyllemiddel og sæbe, så der ikke bruges mere, end der er behov for.

Hvilke krav skal du stille til centrifugering?

Vaskemaskiner kan ligge på mellem 1000 og 1600 omdrejninger i minuttet, men hvad betyder det? Vælger du 1600 omdrejninger, vil der blive slynget mere vand ud af tøjet, og bruger du ofte tørretumbler efter, er dette praktisk for dig. 

På den måde sparer du energi og penge på at tørre tøjet, da det ikke er ret vådt, når det kommer over i tørretumbleren. Hænger du det i stedet tøjet på en tørresnor, kan du holde lidt igen med omdrejningerne. Det betyder altså ikke noget for din pengepung eller miljøet, når du hænger tøjet op, og i disse tilfælde skal du derfor vælge få omdrejninger, da det slider mindre på tøjet. 

De fleste vaskemaskiner i dag giver dig mulighed for at vælge omdrejninger ved hver vask, så du selv kan tilpasse centrifugeringen efter, hvad du vasker.

Tænk over lydniveauet

Det sidste parameter på vores liste er støjniveauet. Her har motoren en stor indflydelse, og vi anbefaler, at du vælger en kulfri motor. Den holder længere, og larmer betydeligt mindre. 

Støjniveauet for vaskemaskiner angives i decibel og jo lavere tallet er, jo bedre. Vigtigheden af dette afhænger naturligvis også af, hvor din vaskemaskine skal stå. Bor du i lejlighed og har vaskemaskinen i et rum tæt på stuen eller soveværelset, kan en støjende vaskemaskine være generende. Derimod er det mindre relevant, hvis du bor i et stort hus og vaskemaskinen er gemt væk i eksempelvis kælderen eller bryggerset.

Generelle vaskeråd

Når du vasker dit tøj, så husk at sortere i forhold til vaskesymboler, farver og tekstiler. Du kan lette opgaven ved at købe en vasketøjskurv med flere rum eller bruge flere på en gang. Du kan læse meget mere om, hvordan du sorterer dit vasketøj hos farmorstips.dk.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip