5 gode råd når du køber gaffeltruck

Når du køber gaffeltruck, er der flere forskellige ting, som er gode at huske på, da det ikke er nok, udelukkende at tænke på løftekraft eller udstyrsniveau.

Ofte kan det være en fordel at kaste et ekstra blik ned over de tekniske informationer, da det er de små detaljer, som gør serviceintervallerne længere. 

1: Vælg den rette trucktype

Der findes overordnet tre forskelige typer trucks: Eltrucks, Gastrucks og Dieseltrucks. Nok ser de forskellige trucks ens ud, men nedenunder er de alle vidt forskellige. Når du skal vælge den rette truck, skal du gøre dig klart, hvad du helt præcist ønsker, at trucken skal bruges til. Skal trucken bruges på et mindre lager og kun bruges til at fragte mindre emner, er det bedst at købe en mindre eltruck eller gastruck, hvorimod de store dieseltrucks klarer alle større løfteopgaver. 

2: Udstyrsniveau

Når du har fundet den rette type truck bør du overveje, hvorvidt du har behov for ekstraudstyr eller ej. Der findes mange forskellige kombinationer af ekstraudstyr, og uanset om du ønsker LED-lys, et overskueligt instrumentbræt eller ECO mode, findes det som ekstraudstyr

3: kabine

Åben eller lukket kabine? Det er et spørgsmål man må stille sig selv i forlængelse med valget af trucktype. Skal trucken udelukkende anvendes inden for, er det klart at foretrække, at kabinen er åben. Skal trucken klare opgaver udendørs i al slags vejr, er der anbefalelsesværdigt at anskaffe sig en truck med en lukket kabine og varmeanlæg. 

4: løftekraft

Der findes rigtig mange truckmodeller med meget forskellig løftekraft. Doosan Gaffeltruck har eksempelvis dieseltrucks, der kan løfte op til 25 tons, hvorimod deres mindste trucks maksimalt kan løfte 1250kg. 

5: Vedligeholdelse

Det nytter ikke at have en truck, der ikke virker. Derfor anbefales det at anskaffe dig en truck, som ikke alene holder længe og er bygget af solide materialer, men også designet til at køre langt imellem serviceintervallerne. Detaljer såsom oliekølede skivebremser og dobbelte luftfiltre er nogle af de ting, som er med til at gøre en truck mere holdbar. Desuden er god gaffeltruck service en nødvendighed i det lange løb.

 

Dagens Gossip