5 ting kvinder vægter højt, når de vælger bil

Tag til en hvilken som helst biludstilling eller racerløb, og du vil se, at størstedelen af deltagerne er mænd! Men sagen er en helt anden ude på vejene, hvor antallet af kvinder bag rattet er stort set det samme som antallet af mandlige bilister.

En undersøgelse fra Auto Index fra 2013 viser således, at 70 % af de adspurgte kvinder svarede, at de havde den største indflydelse på hvilken bil, de købte til privatbrug, skriver sammenligningssitet Samlino.dk.

Men hvilke ting vægter kvinder så højest, når de skal købe bil?

Læs også: Liv eller død: Dit fodtøj kan forårsage trafikulykker

Detaljer
Du vil måske blive overrasket over, at kvinder stiller større krav til deres bil, end mænd gør. Tim Greig, designchef for General Motors Global Design er således citeret for følgende:

”Jeg har i vores markedsanalyser bemærket, at kvinder ikke bare kigger på det store billede, men også er meget opmærksomme på mindre detaljer”.

Sikkerhed
Moderne biler er udstyret med en masse sikkerhedsudstyr, og en del af det har længe været lovpligtigt, såsom airbags og sikkerhedsseler. Men generelt er biler, der har mere sikkerhedsudstyr end påkrævet, mere populære blandt kvinder. Yderligere sikkerhedsudstyr kan eksempelvis være sensorer, som advarer bilens fører, hvis denne er tæt på at ramme ind i noget. 

Komfort
Mange kvinder vægter komfort højt, når de køber biler. Det kan være i form af sæder, der let kan tilpasses, et brugervenligt instrumentbræt eller et klimasystem, der er let at håndtere under kørsel. Alle disse funktioner er med til at gøre køreoplevelsen bedre.

Læs også: Tænk dig om: Sådan kan feriebilleder koste dig forsikringen

Brændstoføkonomi
Benzinpriserne er ganske vidst faldet det seneste års tid, men ikke desto mindre er det stadig vigtigt for mange kvinder, at bilen kører langt på literen. Ved at spare penge på benzin, kan der bruges flere penge på andre udgifter, såsom vedligeholdelse og bilforsikring.

Værdi
Du har måske lagt mærke til, at der nu kører flere kompakte biler rundt på vejene end tidligere, og det er ikke helt tilfældigt, da mindre biler i højere grad skaber værdi for bilisterne. I de seneste år er producenterne således begyndt at producere flere kompakte biler, som eksempelvis Honda Fit og Suzuki Swift, der appellerer til et bredt spektrum af bilister lige fra kvinder til bilister, der skal købe deres første bil.

Hvad var vigtigst for dig, da du skulle købe bil?

 

Dagens Gossip