Bæredygtig opvarmning i hjemmet

Vi bliver mere og mere bæredygtige. Der er fyldt med vindmøller i Danmark, og den grønne energi bliver mere og mere tilgængelig for den almindelige dansker.

Dog kan man jo ikke være sikker på, at alt ens strøm og varme kommer fra grønne, bæredygtige kilder, selvom man betaler ekstra for det hos sit forsyningsselskab. 

Derfor kan det være en fremragende idé selv at investere i nogle grønne energikilder, som kan stå på egen matrikel og levere grøn energi til husstanden. Det er i første omgang dyrt at købe de grønne energikilder til hjemmet, men det tager ikke mange år, før det har tjent sig selv ind. Derudover er det også en rigtig miljøvenlig investering at lave.

Når du selv vil stå for opvarmningen af hjemmet

Der er flere måder, man kan opvarme sit hjem på - også når man gerne vil vælge grøn energi. De seneste år har vi oplevet, at mange danskere har valgt at investere i et pillefyr. Pillefyret er en forholdsvist ny opfindelse, og dets indtog i de danske privathjem er nu for alvor begyndt at finde sted. 

Flere steder i Danmark skifter man de gammeldags oliefyr ud med pillefyret, da det er et langt mere miljøvenligt alternativ. Pillefyret fodres med træpiller, som oftest er lavet af overskudstræ fra savværker. Det vil sige, at de hovedsageligt består af savsmuld, som er presset sammen til faste træpiller. 

På den måde kan man godt sige, at træpillerne er CO2-neutrale, da de består af overskudstræ, som ellers ikke var blevet brugt. Selvfølgelig er det ikke helt sandt, at de er CO2-neutrale, da de også skal behandles for at kunne fungere og transporteres for at blive brændt af. Men de er et langt mere miljøvenligt alternativ end så meget andet, og ressourcespildet er minimalt. 

Med et pillefyr får du selv den fulde kontrol over opvarmningen af dit hjem, og du får samtidigt et fuldt overblik over forbruget. På den måde kan du også bedre tilpasse og optimere. 

Køb af pillefyr

Når man skal købe et pillefyr, er der et par ting, man skal være opmærksom på. Pillefyrene findes jo. Først og fremmest er det relevant at tænke over, hvor nemt det vil være at gøre pillefyret rent.

Da man jo brænder træpiller af, vil der naturligvis danne sig en masse aske, som man på et eller andet tidspunkt skal af med. Derfor skal du overveje, om askebeholderen er stor nok til, at du ikke skal tømme den for ofte, og du skal overveje, om askebeholderen er nem at komme til fra forsiden af fyret. Nogle fyr har også en indbygget mekanisme, som komprimerer asken, hvilket betyder, at der er plads til mere aske. 

Dernæst skal du tænke over, hvordan det monteres. Hvis du selv er en ægte handyman og helt sikker på, at du selv har styr på, hvordan du tilslutter fyret og får det op at køre, så behøver du ikke bekymre dig. Men hvis du ikke har helt styr på teknikken, skal du have fat i en professionel. Det er derudover altså en klog beslutning at rådføre sig med en professionel. Heldigvis findes der folk, som tilslutter nye pillefyr hver dag, så det er absolut intet problem at finde en, der kan gøre det for dig. 

Du kan eksempelvis kigge på en side, hvor der er lavet en test af en række pillefyr som f.eks hos Varmekilder.dk. Det giver et godt overblik, da de gode og mindre gode egenskaber ved de udvalgte modeller bliver fremhævede. Når man stiller de modeller, som man kan vælge mellem, op mod hinanden, finder man hurtigt frem til den model, som passer bedst til én selv. 

De tekniske og logistiske forberedelser

Der er endnu flere ting, man skal tage højde for, inden man køber sit nye pillefyr. Du skal nemlig finde ud af, hvordan træpillerne skal opbevares. Som regel kan du få træpillerne billigere, hvis du køber store mængder ad gangen. 

Derfor er det en fordel, hvis du har rigeligt plads til opbevaring i nærheden af fyret. Pillefyrene fås også med opbevaringsmagasiner af forskellige størrelser, så du skal vælge det størst mulige opbevaringsmagasin for at skulle lave mindst mulig vedligeholdelse, men samtidigt vælge et opbevaringsmagasin, som du har plads til.

Mange af de nyere pillefyr har også mulighed for at blive koblet på dit Wi-Fi. Det giver dig mulighed for at styre pillefyret, også selvom du er langt væk hjemmefra. Det vil sige, at du kan slukke for varmen, mens du er på ferie, men alligevel nå at tænde igen, før du er hjemme, så du kommer hjem til et dejligt, varmt hjem. 

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du også overveje, hvordan dit nye pillefyr skal transporteres hjem. Private biler har en forholdsvist lav vægtbegrænsning, og derfor skal du være meget opmærksom på, hvor meget pillefyret vejer. Du kan nemlig risikere at skulle have foretaget en udskiftning af dine støddæmpere hvis det vejer mere end din bil er bygget til. Det kan også gå endnu mere galt og gå udover bærearmene på bilen.

Derfor kan det være en rigtig god ide at handle et sted, hvor de står for leveringen af det, så slipper du for hovedpinen med at skulle udsætte din bil for overvægt, og de problemer der kan følge med det. For ikke at nævne at det selvfølgelig er også er ulovligt at køre med overvægt.

 

Dagens Gossip